AA - Bir dönem Galatasaray forması da giyen İsveçli futbolcu Johan Elmander sarı-kırmızılı kulüpte yeniden oynamak istediğini bildirdi.

Türkiye ile İsveç milli takımları arasında yarın oynanacak hazırlık maçı öncesinde 19 Mayıs Stadı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İsveçli golcü, Galatasaray'ı unutamadığını vurguladı.

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Norwich City'de kiralık forma giyen İsveçli golcü, sözleşmesinin sezon sonunda sona ereceğini hatırlatarak Galatasaray'ın kendisi için çok özel bir kulüp olduğunu dile getirdi.

Sarı-kırmızılıları hiçbir zaman unutamadığını belirten 32 yaşındaki milli futbolcu, "Galatasaray kalbime ve duygularıma çok yakın bir kulüp. Tabii ki istendiği takdirde sözleşmemi uzatmak istiyorum" dedi.

Sarı-kırmızılı kulübü her zaman çok sevdiğini kaydeden Elmander, "Öyle bir kulüpte yeniden forma giymek benim için çok büyük bir onur olur" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray'da forma giydiği dönemde birlikte çalıştığı Fatih Terim'in çok önemli bir teknik adam olduğunu ifade eden İsveçli golcü, "Fatih Terim’i yeniden görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum, onunla çok güzel bir dönem geçirdik, şampiyonluklar yaşadık. İsveç ve Türkiye gibi iki üst düzey takımın mücadelesi çok heyecanlı olacak" şeklinde konuştu.

Terim'in dışında Galatasaray'daki eski takım arkadaşlarıyla da yeniden görüşme fırsatı bulduğunu kaydeden Johan Elmander, yeniden Türkiye'de olmaktan mutluluk ve heyecan duyduğunu ifade etti.

Spor Toto Süper Lig'in çok kaliteli bir lig olduğunun altını çizen milli oyuncu, İsveç adına ter döken Türk asıllı Jimmy Durmaz ve Erkan Zengin'in de maçı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubunu da değerlendiren Elmander, "Zor bir gruptayız, grubumuzda Rusya ve Avusturya var. Çok zorlu maçlar olacak ama yine de gruptan çıkmak ve Fransa biletini almak için iyi bir şansımızın olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.