Norveç ile oynanacak hazırlık maçı öncesi konuşan Hamren, Spartak Moskova'daki düzenini kaybeden Kallström'ü kadrodışı bırakmasıyla ilgili olarak; "Aynı şeyler Johan Elmander ve Ola Toivonen için de geçerli. Tamam, betstr.org kaliteli futbolcular ama kulüplerinde düzenli olarak oynamaları gerekiyor. Yalan söylemek de istemiyorum. Şimdi kulüplerini değiştirmeliler demem benim için doğru olmaz. Onlar yeterince sorumluluk alabilecek profesyonellikteler. Biraz da bu işte para ortaya çıkıyor. En iyi milli takım, kulüplerinde düzenli oynayarak formunu artıran seviyedeki oyuncularla olabilir" ifadelerini kullandı.

2014 Dünya Kupası öncesi İrlanda ve Kazakistan ile iki kritik maç yapacak İsveç'te hoca Hamren'in söyledikleri Elmander ve Toivonen'e son uyarı şeklinde yorumlanırken, bu şekilde devam etmesi ve takımın Dünya Kupası vizesi alması durumunda iki oyuncunun Brezilya'ya götürülmeme ihtimali olduğu vurgulandı.

Galatasaray'da Johan Elmander'in durumu netlik kazanmazken sezon öncesi takımla birlikte çalışan İsveçli futbolcunun 6+0+4'e takılarak bu sezon forma şansı bulmasına zor gözüyle bakılıyor. Elmander'in adı son olarak ise İngiliz kulübü Norwich City ile anıldı.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde C Grubu'nda yer alan İsveç 6 maçta topladığı 11 puanla Almanya'nın 16 puanla liderlik yaptığı grupta Avusturya ve İrlanda Cumhuriyeti ile ikinciliği paylaşıyor.

Webaslan