Sky Sports'ta yer alan habere göre; Galatasaray, sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalan Muhammed Elneny için Arsenal ile masaya oturdu. Arsenal, önümüzdeki yaz potansiyel olarak ücretsiz bir şekilde ayrılacak olan Elneny için küçük bir bonservis ücretini de memnuniyetle karşılayacak.

Geçen sezon Mikel Arteta ile birlikte tekrar Arsenal as kadrosunda yer alan Elneny, 41 maçta forma giymişti. Ancak, bu sezon yeni transferlerle birlikte sadece 2 maçta 134 dakika süre alan Elneny de ayrılmaya sıcak bakıyor.

ELNENY TRANSFERİNDE RAKAMLAR

Galatasaray, Elneny için tüm aracıları aradan çıkararak senelik 1.7 milyon euro'dan 3 yıllık sözleşme önerisinde bulundu. Sarı kırmızılı kulüp, Mısırlı oyuncu için 3 milyon euro bonservis ödemesi yapmayı da kabul etti.

Arsenal ile pazarlıklar devam ederken, transferin son saatlerine doğru alternatif isimlerle yapılan görüşmelerden olumlu sonuç alınamazsa Elneny, Galatasaray'ın yeni transferi olabilir.

2019/20'DE BEŞİKTAŞ'TA OYNADI

Ocak 2016'da 12.5 milyon euro bonservis bedeliyle Basel'den Arsenal'e transfer olan 29 yaşındaki Mısırlı orta saha oyuncusu, 2019/20 sezonunu Beşiktaş'ta kiralık geçirmişti.

ARTETA: "EGOSU YOK, ONU HERKES SEVER"

Arsenal menajeri Arteta: "Elneny'nin egosu yok ve takıma çok özel bir enerji veriyor. Elneny, Arsenal'in kulüp kültürüne katkıda bulunuyor ve kulüpteki herkes onu çok seviyor"

AUBA: "ELNENY'İ GERÇEKTEN ÇOK SEVİYORUM"

Aubameyang: "Elneny gerçekten harika bir oyuncu, her zaman ileri oynamak istiyor. Her zaman bize topu vermeye çalışıyor. Arsenal'e geri döndüğü için mutluyuz.

Elneny'i seviyorum çünkü biraz benim gibi, her zaman mutlu ve pozitif. Ondan bazı Arapça kelimeler öğrendim. Habibi ve Elhamdülillah diyebiliyorum"

GILBERTO: "ARSENAL'DE YETERİNCE OYNATILMADI"

Gilberto Silva: "Arsenal, Patrick Vieira veya benim profilimde bir oyuncuya sahip değil. Bize benzeyen tek isim, Muhammed Elneny'di ama yeterince oynatılmadı."

(Sky Sports / Sporx)