William D’Avila, menajerlik haklarını aldığı Muhammed Elneny’yi Galatasaray’a önerdi. Fatih Terim’in Elneny’yi gelecek sezon kadrosunda görmek istediğini öğrenen D’Avila’nın bu hamleyi yapttığı iddia edildi.

Terim bir süre önce scout ekibinden Elneny’nin sakatlık durumu, forma grafiği, istatistikleri ve bunun yanında neden yedek kaldığı ile ilgili bir rapor hazırlamasını istedi. Bu raporun hazırlanma sürecinde İngiltere’den bazı bilgilerin talep edilmesi D’Avila’nın kulağına gitti.

Bunun üzerine Fransız menajer, Elneny’nin menajeri Alaa Nazmi ile temas kurdu. Türkiye haklarını aldı. 2022’de sözleşmesi bitecek Mısırlı futbolcunun Arsenal’la sözleşme yenileme sürecinde kendisi için avantaj olacağını iletti. Nazmi teklifi kabul etti. D’Avila da vakit kaybetmeden Elneny’yi Galatasaray’a önerdi.

Mohamed Elneny kimdir?

Elneny, 1992 yılında Mısır'da dünyaya gelmiştir. Futbola başladığında henüz 5 yaşındaydı. Futbola MIsır'ın en iyi takımlarından olan El Ehli takımında başlamıştır. Mohamed Elneny 1997 yılında El Ehli takımı ile 2008 yılına kadar altyapı kariyerine devam etmiştir. 2008 yılında ise bir diğer Mısır takımlarından olan El Mokawloon takımı altyapısı ile altyapı kariyerine devam etmiştir. 2008 yılından 2010 yılları arasında El Makowloon forması giyen Mohamed Elneny 2010 yılında bu takımla profesyonel sözleşme imzalamıştır.

İlk profesyonel sözleşmesini 2010 yılında henüz 18 yaşında iken imzalayan Mohamed Elneny etkili bir performans göstermiştir. El Mokawloon takımı ile 3 yıllık bir sözleşme imzalamıştır. 35 maçta 2 gol atarak defansif orta sahanın vazgeçilmez oyuncusu olmuştur. 2013 yılında ise El Mokawloon takımından İsviçre'nin Basel takımına kiralamıştır. Basel'den satın alma opsiyonu ile kiralanan Mohamed Elneny 2013 yılında kiralık olarak 15 maçta forma giymiştir. Basel kulübü satın alma opsiyonunu da kullanarak Mohamed Elneny'İ kadrosuna kadar 3 yıllık bir yeni sözleşme imzalamıştır.

Elneny'in Avrupa macerası böylelikle ilk olarak İsviçre ekibi ile başlamış oldu. 3 senelik etkili bir performansın ardından Mohamed Elneny 76 maçta forma giyerek 5 gol atmıştır. Basel'de göstermiş olduğu bu performansı onu adaya yolcu edecektir. İngiltere'nin en iyi takımlarından olan Arsenal ekibi ile 2016 yılında sözleşme imzalayan Mohamed Elneny Arsenal'in en iyi istikrarlı oyuncularından bir tanesi olmuştur. 2016 yılında 50 maça çıkmıştır. Daha sonra ise 2019 - 2020 sezonu ilk ilk defa Türkiye macerası başlamıştır. Mohamed Elneny Beşiktaş'ın kiralık olarak transfer teklifine evet demiştir. 2019 - 2020 yılları arasında süper ligde forma giymeye başlayan Mohamed Elneny 27 maçta Beşiktaş forması giymiş aynı zamanda Beşiktaş forması ile Avrupa kupalarında da mücadele etmiştir.

Mohamed Elneny 2020 yılında Arsenal'e geri dönmüştür. Şuan da Arsenal'da 25 numaralı formayı giymektedir. Kariyeri boyunca 200'ü aşkın resmi maçta forma giyme şansı bulan Mohamed Elneny 8'de gol atmıştır. Milli takımda dahil olmak üzere 300 resmi karşılaşmada görev yapmıştır.

(Fanatik)