Emmanuel Eboue'den çarpıcı açıklamalar! Galatasaray'ın eski sağ beki Fildişi Sahilli futbolcu, FIFA'dan aldığı ceza sonrası depresyonda olduğunu belirtti. Eboue, ''Gülsem bile, bu gülüşün insanların bildiği Eboue'nin gülüşü olmadığını görebilirsiniz. İnsanlara iyi olduğumu göstermek için elimden geleni yapıyorum, ancak bu doğru değil. Çok zordu, dürüst olmak gerekirse, çok, çok zordu. Cezadan geri gelmek için savaştım ve ailemi mutlu etmek istedim. Oğlum, her zaman senin geri dönmeni istiyorum dedi. Onun için savaşacağım. Futbol benim hayatım. Benim için ne kadar zor olsa da, arkadaşlarıma, aileme bakıyorum, çok üzücü, çok çok üzücü.'' şeklinde konuştu.

Eboue, FIFA'dan aldığı ceza için "Sam Allardyce beni ofisine çağırdı ve FIFA tarafından futboldan men edildiğimi söyledi. Eski bir menajerimin futboldan men edilmem talebiyle FIFA'ya başvurduğu için bu yönde bir karar çıktığını söyledi'' ifadelerini kullandı.

''HOCAMIN ÖNÜNDE AĞLADIM''

Oynamaya hazır olduğu dönemde futboldan uzak kaldığını belirten Eboue, ''Büyük hayal kırıklığıydı. Çünkü tüm planlarını benim üzerime yapmıştı. Ben de göz yaşlarımı tutamadım ve hocamın önünde ağlamaya başladım. Oysa ki kendimi çok formda hissediyordum ve takım için elimden geleni yapmaya hazırdım'' dedi.

Cezası bu ay sonunda bitecek olan Eboue, futbol oynayamadığı dönemi anlatırken ''Cezaevinde olmak gibiydi, çünkü hiçbir şey yapamıyorsunuz. Hiçbir kulüple antrenman yapamadım. Kariyerimin bir yılını kaybettim. Aklına kötü şeyler getirmemek mümkün değil. Çünkü işimi yapmamı engellediler. Çok zor bir süreçti'' diyerek sözlerini bitirdi.