Galatasaray'ın yeni sezon hazırlıkları kapsamında İsviçre'nin Gwatt bölgesinde kamp yaptığı otelde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan yeni transferlerden Emrah Başsan, yeni takımında başarılı olmak için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Emrah, transfer sürecinde birkaç takımdan teklif aldığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Galatasaray gibi büyük bir camianın benimle ilgilenmesi buraya gelmemde çok büyük etken oldu. Hocamızın da beni çok istediğini biliyordum. Dün de Galatasaray ile ilk maçıma çıktım. Çok heyecanlıydım. Buraya büyük hedefler ve umutlarla geldim. Hedefi olmayan bir oyuncunun da burada olacağını düşünmüyorum. Dünkü maçta heyecanlı olmamın nedeni Galatasaray formasını ilk defa sırtımda taşımamdı. Galatasaray formasını giydiğim sürece bu heyecan olacaktır."

"Özelliklerimi Emre Belözoğlu'na benzetirlerdi"

Emrah Başsan, futbolcu olarak özelliklerinin daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe'de forma giyen ve şu anda Medipol Başakşehir'de kariyerini sürdüren Emre Belözoğlu'na benzetildiğini söyledi.


Antalyaspor'da iki sezon forvet arkasında görev yaptığını anlatan Emrah, şunları kaydetti:

"Selçuk (İnan) ağabeyi çok seviyorum. Sneijder bizim büyük bir yıldızımız, onu izlemekten keyif alırdım. Emre Belözoğlu'nu da çok severim. Çok iyi bir oyuncu. Benim özelliklerimi ona çok benzetirlerdi. Benim yeteneklerim benzetildiği için onları örnek alırdım. Selçuk ve Sneijder ile oynamak çok büyük bir zevk. İnşallah onlarla nice şampiyonluklar yaşar ve kupalar alırız."

Emrah, sarı-kırmızılı takımda 17 numaralı formayı giyeceğini de sözlerine ekledi.