Galatasaray'ın kadrosuna kattıktan sonra kiralık olarak Hollanda 2. Lig takımlarından Fortuna Sittard'a gönderdiği Emrah Başsan son haftalarda ortaya koyduğu performans ve attığı gollerle lige damgasını vuruyor. 


Emrah Başsan, beIN Sports'a yaptığı açıklamalarla Fortuna Sittard'a geldikten sonra burada yaşadığı süreci ve kariyerinde bundan sonraki hedeflerini anlattı. 

"FORTUNA SİTTARD'A GELME SEBEBİM...""Benim her zaman yurt dışında oynama hedefim vardı. Bu hedef yolunda her zaman büyük takımlardan başlayamıyorsun. Fortuna Sittard bir başlangıç oldu. Başka bir kulüp de olabilirdi ama ben burayı tercih ettim. Burada keyifli bir futbol var. Herkes kendi oyun sistemini sahaya yansıtıyor."

"ÖNCE ALT LİGLERDEN BAŞLAMAK..."

"Buraya gelmemdeki en büyük sebep yurt dışı deneyeyimi önce alt liglerde denemek. Sonra kısmet olursa buralarda kalıcı olmak istiyorum. Tabi şu anda kiralık oynuyorum ama ileride yurt dışında kalıcı olarak futbol oynamayı hedefliyorum."

"TAKIM ARKADAŞLARIMA BORÇLUYUM"

"Uyum süreci yaşadım. Ancak buraya gelerek kendimi geliştirdim. Futbol anlamında ilk haftalarda burada farklı bir sistem var ve bu sisteme ayak uydurmam gerekiyor. Ben son haftalardaki çıkışımı takım arkadaşlarıma borçluyum. Gerçekten attığım gollerle takıma katkı sağlamak beni de mutlu ediyor. İnşallah hedeflerim doğrultusunda gollere devam ederek milli takıma çağrılmayı istiyorum."

"ENES ÜNAL İLE SIK SIK GÖRÜŞÜYORUZ"

"Enes Ünal ile sık sık görüşüyoruz. Onun da maçına gideceğim. Beni davet etti maçına. Gerçekten çok iyi bir performans sergiliyor. Onu izlerken keyif alıyorum. PSV Eindhoven maçını izledim. Çok da iyi oynadı ve mükemmel bir gol attı. Ben her zaman yurt dışında oynayan futbolculara Türkiye'den destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Umarım Enes bu performansını devam ettir ve yurt dışında kalıcı olur."


Hollanda 2. Lig takımlarından Fortuna Sittard'da kiralık olarak forma giyen Emrah Başsan bu sezon 10 lig maçında 6 gol attı, 2 asist yaptı.