Çaykur Rizespor ile oynanan maçta sağ ayağında cruris ve fibula kemiklerinde kırık meydana gelen Emre Akbaba'yı hastanede takım arkadaşları ve teknik heyetteki hocaları yalnız bırakmadı. Sarıkırmızılı yönetimden de Emre'ye jest geldi. Ligde 17 maçta görev yapan Emre Akbaba'ya şampiyonluk halinde 34 hafta oynamış gibi tam prim verilmesi kararı alındığı öğrenildi. Beşiktaş ve Rize galibiyetlerini 3'er milyon TL primle ödüllendiren Galatasaray yönetimi, Akhisar ve Başakşehir maçlarında çifte kupa gelirse takıma 14 milyon TL daha ödeme yapacak.

Çaykur Rizespor maçında geçirdiği sakatlıktan sonra dün Liv Hospital’de başarılı bir operasyon geçiren Emre Akbaba’yı, başkan Mustafa Cengiz ziyaret etti.

Başkan Mustafa Cengiz ziyareti esnasında Galatasaray TV’ye açıklamalarda bulundu.

“Emre’ye de söylediğim gibi bazen her şeyde bir hayır vardır. Bazen daha kötü bir olayı bir kötü olay önlüyordur. Buna böyle inanmak gerek, tevekkül sahibi olmak gerek. Çok üzüldük, Emre bizim çok değerli bir oyuncumuz. Türk Futbolunun geleceği olan Milli Takım için de gerekli bir oyuncu. Yaşam uzun bir süreç. Bu sürecin içerisinde Emre’nin sakatlığı küçük bir kesinti. Üzüntümüz büyük, üzüntümüz maçın da önüne geçti.

Ben dün maçtaydım, o üzüntüyü yaşamamak gerekirdi ama Çaykur Rizesporlu futbolcular da çok duygulandılar, hatta kırmızı kart gören çocuk hiç itiraz etmedi. O da çok üzüldü. Belki daha yavaş vurabilirdim diye düşünmüş olabilir. İnsan bu tarz kazalarda hep kendini suçlar. En güzel maç sonu konuşmasını da Çaykur Rizesporlu Aminu yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum, sağlıklı sağduyulu bir konuşma yaptı.”

(Sabah)