Fenerbahçe ile Galatasaray’ın rekabete girdiği Emre Akbaba için gülen taraf Sarı-Kırmızılı ekip olurken, deneyimli oyuncuyu Türkiye’ye kazandıran Sedat Karabük, dikkat çekecek ifadeler kullandı.

Emre Akbaba’nın Türkiye’ye geldiği dönemde Antalyaspor’da Futbol Direktörlüğü görevini üstlenen Sedat Karabük, başarılı futbolcunun Galatasaray tercihini değerlendirdi. Daha önce Emre Akbaba için Fenerbahçe’nin daha uygun bir tercih olabileceğini söylediğini hatırlatan Karabük, “Emre Akbaba için daha önce Fenerbahçe’nin daha uygun bir takım olduğunu söylemiştim. Giuliano’nun da satışıyla birlikte Emre Akbaba tipinde oyuncu olmadığı için daha çok şans bulabileceğini söylemiştim. Buna Beşiktaş ve Trabzonspor da dahil… Galatasaray’da da Belhanda’dan da gerekli verim alınamıyor. Emre Akbaba, Göztepe maçında sonradan oyuna girerek çok istekli oynadı. Zaten çocukluğunda da Galatasaraylı’ymış. Fotoğrafları daha sonra farklı kullanılabilirdi” dedi.

Alanyaspor istemedi, Antalyaspor transfer etti
Emre Akbaba’nın Türkiye’ye getirilişinde baş rol oynayan Sedat Karabük, o dönemde yaşananlar ile ilgili olarak da dikkat çekecek ifadeler kullandı. Emre Akbaba’nın ilk olarak Alanyaspor tarafından takip edildiğini ancak transferinin Antalyaspor tarafından yapıldığına dikkat çekti. Emre Akbaba’yı Almanya ve Fransa’da iki kez izlediklerini söyleyen Karabük, “Sonra Türkiye’ye çağırdık ve 21 altyapı hocamızın tamamının olumlu raporuyla Antalyaspor’a kazandırdık.

Emre Akbaba’yı ilk olarak Alanyaspor izlemiş. Alanyaspor’da görev alan Antrenör Kamil Kabay, 1 yıl önce Alanya’ya getirtmiş, ancak transfer gerçekleşmemiş. Neden gerçekleşmedi bilmiyorum. Sonrasında Antalyaspor’da Futbol Direktörü görevi üstlendiğim dönemde iki kez izledik ve Emre Akbaba’yı Türkiye’ye kazandırdık. Ancak oyuncuyu bulmak önemli ama oynatmak da önemli. Antalya’da hiç şans verilmedi ama Alanyaspor’da oynadı” dedi.

AJANSSPOR ÖZEL