Yabancı kuralının aynı şekilde devam etmesini isteyen isimlerin başında Emre Belözoğlu geliyor. Başakşehir kaptanı; ''Yabancı sınırlandırmasına karşıyım, oyun artık globalleşti. Bu bütçeler ile Türk futbolcularının da artık şapkayı önüne koyma zamanı geldi. Aralarında bu mesleği profesyonel olarak görmeyenler var'' derken Galatasaray’dan Portekiz’e giden ardından Erzurumspor’a dönen Emrah Başsan ise ''yabancılarla oynamak bizi geliştiriyor'' fikrini savunuyor.

Teknik Direktör Mesut Bakkal ise ''14 değil 28 tane yabancı olsun. Alt yapıdan çıkmıyor ki dışarıdan oyuncu getiriyoruz'' ifadelerini kullanıyor.

Yıldırım Demirören ve Burak Yılmaz yabancı sınırlaması istiyor

Yabancı sınırlaması isteyen tarafta yer alan Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi Yıldırım Demirören, Mircea Lucescu ve Burak Yılmaz da bu görüşü savunuyor.

Yabancıya sınırlama getirilmesini devletin başı ve milli takım teknik direktörü Mircea Lucescu istiyor. TFF Başkanı Yıldırım Demirören: ''Yerli artmalı. Kulüpler Birliği kabul ederse, yabancı kuralına sınırlandırma getiririz'' derken, Burak Yılmaz ise ''Yabancı kuralının böyle olmasına saygı duyuyorum ama karşıyım. Bu kural nedeniyle benim yaşımdaki 30-31 yaşındaki birçok Türk futbolcu futbolu bırakmak zorunda kaldı'' ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Fotospor