Galatasaray, yabancı sınırlamasına kesinlikle karşı çıkarken bir kurala dikkat çekti. O da Türk oynattıkça kurulacak fondan kulüplere maddi yardım verilmesinin sağlanması maddesi. Bu maddenin Kulüpler Birliği ve TFF’nin ortak kararıyla kaldırılması yüzünden takımların yerli oyuncu oynatmaktan kaçındığı hatırlatıldı. Kuralın yeniden işleme konulması istendi.

YABANCI KURALININ EN ÖNEMLİ SAVUNUCUSU EMRE…

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in sahip çıktığı yabancı kuralının aynı şekilde devam etmesini isteyen isimlerin başında milli takıma dönen Emre Belözoğlu geliyor. Başakşehir kaptanı; “Yabancı sınırlandırmasına karşıyım, oyun artık globalleşti. Bu bütçeler ile Türk futbolcularının da artık şapkayı önüne koyma zamanı geldi. Aralarında bu mesleği profesyonel olarak görmeyenler var” derken Galatasaray’dan Portekiz’e giden ardından Erzurumspor’a dönen Emrah Başsan ise "Yabancılarla oynamak bizi geliştiriyor.” fikrini savundu. 

Teknik direktör Mesut Bakkal da "14 değil 28 tane yabancı olsun. Alt yapıdan çıkmıyor ki dışarıdan oyuncu getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.