Emre Belözoğlu'nun öne çıkan açıklamaları şöyle:

HAGİ TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ

"Hagi'nin öğrencisi olarak anılmak kolay değil. Benim Türkiye'de gördüğüm en iyi, dünyada gördüğüm en iyi 4. ya da 5. oyuncuydu. Şampiyonluklarda en çok katkıyı hep o yaptı."

"Büyük oyuncular büyük oynardı. Hagi, çok büyük bir oyuncuydu ve bizi de öyle oynattı. Onun gibi bir oyuncunun sahada olması çok büyük bir rahatlıktı. Tabii Fatih Hoca faktörünü de unutmamak gerek."

TÜRK FUTBOL TARİHİNİN EN İYİ KADROSUYDU

"Türk futbol tarihindeki en iyi kadro, tartışmasız şekilde Galatasaray'ın UEFA Kupası’nı kazandığı kadrodur."

OKAN BURUK VE FATİH TERİM ANISI

Okan Buruk ve Sergio Oliveira restleşti! FIFA gereği... Okan Buruk ve Sergio Oliveira restleşti! FIFA gereği...

"Bir keresinde kampa, Okan abiyi askerden almaya gittiğim için geç kalmıştık. Okan abi antrenmana çıkabilmişti ancak Fatih Hoca beni 3-4 gün antrenmana çıkarmamıştı."

GALATASARAY TARAFTARINI ANLAYABİLİYORUM

"Her oynadığım takımın taraftarı beni çok sevdi. Atletico da bile sevdiler. Benim için 'o an' değerlidir ve yaşadığım her şey çok değerliydi. Olaya üst pencereden bakmaya başlayınca herkese hak vermeye başladım. Galatasaray taraftarını da anlayabiliyorum."

GALATASARAY'DA KALMAK İÇİN UĞRAŞTIK

"Inter'e gittiğim dönemde Okan abiyle birlikte Galatasaray'da kalmak için uğraştık. Ancak karşılığını görmedik. Avrupa'dan ciddi rakamlar gelince bize geri döndüler ancak devamında verilen sözler tutulmayınca Inter'e imza attık." 

ALTYAPISINDAN YETİŞTİĞİM BİR TAKIM

"Röportajda Galatasaray taraftarı olduğumu mu söylemişim? Altyapısından yetiştiğim bir takım, belki de ondan öyle bir cevap vermişimdir. Galatasaray'dan yetişmiş, şampiyonluklar yaşamış bir oyuncu olarak yaptığım tercihi bence herkes yapamaz."

FLORYA BANA DAHA YAKINDI

"Çocukken Fenerbahçeli futbolcuların adını sayıklıyordum ancak o dönem bu işe böyle bakmıyorsunuz. Florya bana daha yakındı. Üzerime Galatasaray formasını giydiğimde değişik bir duygu yaşamıştım."

(NTV)