Galatasaray maçında Emmanuel Adebayor'a yapılan müdahale sonrası sinirlenip hakem Halil Umut Meler’e itiraz eden ve ardından, “Yazın, bunları da yazın” diyen Başakşehir’in kaptanı Emre Belözoğlu, tepkisinin gerekçesini yakın çevresine sert ifadelerle anlattı.

Deneyimli orta saha oyuncusu, “Bize yapılan konuşulmaz” derken, “Ben genel olarak takım adına tepki verdim. Evet, ‘Bunu da yazın’ dedim. Her zaman olduğu gibi bize yapılan hareketler görülmez. Ama benim etmediğim bir küfür, bir hafta boyunca konuşulur. Ben de bunu anlatabilmek için öyle bir hareket yaptım” ifadelerini kullandı.

Turuncu-Lacivertliler’in kaptanı sözlerine şu şekilde devam etti:

“Donk’un bana attığı tekmeyi ben atmış olsaydım, ülkede fırtına kopardı. Ancak Emre’nin ya da Arda’nın yediği tekme görülmez. Emre ve Arda tekme yesin, sıkıntı yok! Ama benim yaptığım itiraz hafta boyunca konuşuluyor. Tekme yedim, sakatlandım, yerde kaldım, sesim çıkmadı. Ama haklı olduğum yerde bir kez itiraz ettim. Yediğim tekmenin önemi yok. Yaptığım itirazın önemi var! İsyan da etmedim aslında.”

“Yine yediğim tekmeyle kaldım ben. Gündeme bakarsanız, yaptığım kağıt kalem işareti konuşuluyor. Bu yaptığım da bana olan bakışa dikkat çekmekti. Dediğim gibi, ne Arda’nın ayağına basılması konuşuluyor, ne de benim yediğim tekme. İnsanlar sadece benim hareketimi konuşuyor.”