Yaz döneminde Galatasaray'dan ayrılıp Deportivo'ya imza atan Emre, "Her geçen maç oynadıkça daha iyi oluyorum. Dil sorunumu çözmek için antremanlardan sonra özel bir hocayla çalışıyorum. İnşallah en yakın zamanda maç sonralarında İspanyolca konuşmaya başlayacağım. Türkiye’ye göre burası daha disiplinli, taraftarlar futbola çok daha konsantreler. Keşke daha önce fırsatım olsaydı da gelseydim diyorum. Futbol için en güzel yaşlarımdayım." dedi.

İspanya günlerinden bahseden 25 yaşındaki orta saha, "Deportivo taraftarlarının bana ilgisi çok büyük. Kendi içlerinden olan birisi gibi görüyorlar beni. Tarihten gelen bir durumla ilgili burada Türkleri çok seviyorlar. Maçlarda Türk bayrakları açıyorlar, benim ismimin olduğu Türk milli takımı forması giyiyorlar. Çok mutlu oluyor, gururlanıyorum. Tek eksik takımın şimdiye kadar az puan alması. Biraz toplama bir takım gibi olduk ama yakında düzeleceğiz. Buradaki hocam benimle sürekli konuşup ilgileniyor. Takımı ileri taşıyıp arkadaşlarıma pozisyon yaratmamı ve gol atmamı istiyor." ifadelerini kullandı.

"Arda Turan ile gurur duyuyorum"

Arda Turan'a övgüler yağdıran Emre Çolak, "Arda abi beni burada hiç yalnız bırakmıyor. Sürekli arayıp soruyor. Maçlardan önce, sonra bir eksiğin var mı diye. Onunla herkes gibi ben de gurur duyuyorum. Arda abi, milli takımımızın kaptanı. İnişli çıkışlı performans her zaman olur. O bizim için çok değerli. Son iki haftadır oynamaya başladım. Fatih hocamın bende emeği büyüktür. Milli takım kadrosunda olmak isterim tabii ki." dedi.

"Bruma'ya yediği içtiği yaramış"

Galatasaray'da dikkat çeken bir performans sergileyen Bruma ile ilgili de konuşan Emre, "Derbiyi izleme olanağım olmadı. Deplasmana gidiyorduk. Özetlerden izledim. Gel-gitli güzel bir maç olmuş. Bruma, Türkiye’ye gelmeden önce benimle konuştu. Galatasaray’daki performansına şaşırıyorum. Artık ne yiyip içmişse yaramış Bruma’ya. Çok etkili oynuyor." sözlerini kullandı.