Fanatik Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Emre Güral, Eskişehirspor’dan ayrılığıyla ilgili olarak, "Çok spekülasyon ortaya atıldı. Taraftarlardan tepki mesajları alıyorum. Ancak bilmedikleri çok şey var ve artık ben bu konuda konuşmak istemiyorum. Sadece söylemek istediğim bir şey var. Benim ayrılığım kesinlikle maddi konularla alakalı değil. Sadece onlardan sezon sonunda serbest kalmak istedim. Ancak olumlu yanıt alamadım ve buna mecbur kaldım." ifadelerini kullandı.

"Florya'ya taşındım çünkü..."

Yakın arkadaşı Galatasaraylı Yasin Öztekin'in ısrarı nedeniyle Florya'ya yerleştiğini söyleyen Emre Güral, “Yasin Öztekin’le ailece görüşürüz. Trabzon’dan bu yana çok yakın dostluğumuz var. Normalde Antalya’ya gidecektim. Bir otelle de anlaşmıştım. Bireysel olarak çalışacaktım orada sezon sonuna kadar. Ancak Yasin çok ısrar etti, ‘buraya gelin’ dedi. Kendi öz abim gibi severim onu. Almanya’ya da gidebilirdim. Onlar çağırdı. Eşyalı hazır küçük bir ev bulduk Florya’da. Dışarıdan herkes, ‘direkt geldi Florya’ya, anlaştı’ diyebilir. Hayırlısı neyse o olsun. ‘Yüzde yüz Galatasaray, yüzde yüz başka bir yer’ diyemem. Çünkü ortada atılmış bir imza yok. Her şeyin hayırlısı. Üç büyüklerde olmayı herkes ister." dedi.

"Daha yakın görüyorum"

Yine de gönlünün Galatasaray'dan yana olduğunu söylemekten kaçınmayan Emre Güral, "Gelecek sezon Galatasaray’da oynamayı isterim. Çünkü çok önemli ve yeni bir yapılanma var. Gidecek-gelecek oyuncular var. Her şey sıfırdan başlıyor denebilir. Bu tür oluşlumlarda herkese eşit davranılıyor. Ben bunun sıkıntısını daha önce yaşamıştım. Eşit davranıldığı zaman şansımın hep daha yüksek olacağını biliyorum. Bu yüzden Galatasaray’ı kendime daha yakın görüyorum. Hayallerimde her zaman böyle büyük hedefler var." diye konuştu.