Galatasaray'ın transferinde sona geldiği Celta Vigo'nun Türk futbolcusu Emre Mor'da sürpriz bir gelişme yaşandı.Galatasaray'ın prensip anlaşmasına vardığı Emre Mor transferinde sürpriz bir kriz çıktı. İspanya'dan ElDesmarque, Galatasaray'ın Emre Mor transferindeki flaş gelişmeyi duyurdu.

WBD Sports menajerlik şirketi, Emre Mor'un kendilerine yetki vermesine rağmen Galatasaray'a transferinde şirketi devreden çıkarmaya çalıştığını ve yargıya gitmeyi düşündüklerini açıkladı.Menajerlik şirketinin yaptığı Emre Mor'a gönderdiği mektupta; "Galatasaray tarafından 7 Temmuz 2019 tarihinde bize, anlaşmayı doğrudan kulüple müzakere etmeye çalıştığınız bildirildi. Önümüzdeki 3 iş günü içinde sizden yanıt alamazsak, hukuk ekibimiz gerekli adımları atacaktır" ifadeleri yer aldı.

İspanya basını, WBD Sports menajerlik şirketinin onayı olmadan Türkiye Futbol Federasyonu'nun oyuncuya lisans vermeyeceğini yazdı.

 

 

CELTA VIGO TRANSFERİ DOĞRULADI

Celta Vigo Teknik Direktörü Fran Escriba, Emre Mor hakkında "Kalecilerle birlikte 23 kişiden fazla bir kadro olmasını istemiyorum. Emre Mor ayrılıyor ama bununla kulüp ilgileniyor. İyi oyuncu ancak hem onun, hem de kulübün daha iyi duruma gelmesi için başka seçenekleri denemesi daha faydalı olacak" şeklinde konuştu.

Hürriyet'in haberine göre, Sarı kırmızılılar, 2 yıllık kontrat yapacağı Emre Mor için bonservis ödenmeyecek. Buna karşın Galatasaray, Emre'nin bir sonraki satışından İspanyol ekibi Celta Vigo'ya yüzde 50 pay verecek.

TERİM TÜRK VATANDAŞI YAPMIŞTI

Makedon bir anne ile Uşaklı bir babanın çocuğu olan Emre Mor 2015'te Danimarka vatandaşlığını seçmişti. Yeniden Türk vatandaşı olması için baba Ersoy Mor'un onayı ve ıslak imzası gerekiyordu. Anne ile baba ayrı olduğu ve baba hapishanede bulunduğu için işler hayli zorlaşmıştı. Islak imza hapiste alındı. Terim'in çok istediği ve gizli yürütülen çalışmalar sonunda oyuncu, 17 Mayıs 2016'da yeniden Türk vatandaşlığına geçti. Terim EURO 2016 kadrosuna aldığı sol kanat için "Türkiye önemli bir oyuncu kazandı" demişti

EMRE MOR NELER YAPTI?

Terim'le tanışmadan önce Nordsjaelland forması giyen Emre, EURO 2016'nın ardından Dortmund'a imza attı. 2017'de ise 13 milyon Euro'ya Celta'ya gitti. La Liga'da 33 maçta forma giyerken 1 gol 3 asist yaptı. Emre, Celta Vigo'nun yeni sezon kamp kadrosuna dahil edilmedi.

Webaslan