Bu arada Galatasaray yönetimi KAP’a yaptığı bildirimde Olympiakos’un Galatasaray’a kiralama bedeli olarak 410 bin euro ödeyeceğini açıklamıştı. Bu rakam AS gazetesinde yer alan yüzde 15’in hemen hemen tam karşılığı.FIFA’nın transfer kurallarına göre bir kulüp kiralık olarak aldığı oyuncuyu bir başka kulübe kiralık olarak veremiyor. Ancak Galatasaray daha önce de Marsilya’dan kiraladığı Mitroglou’yu da PSV’ye kiraladığını bizzat KAP’a açıklamıştı.

Ortada FIFA’nın kesin bir kuralı varken Galatasaray’ın KAP’a yaptığı bu açıklama iki şekilde yorumlandı. Birincisi ya Galatasaray, Mitroglou’nun bonservisini bedelsiz olarak Marsilya’dan alıp PSV’ye kiraladığı gibi, Emre Mor’un bonservisi için Celta ile benzer bir anlaşma yaptı. Emre Mor’a takımı Galatasaray bulduğu için Celta Vigo’dan bu şartlarda bir anlaşma alındı.

Eğer Emre Mor sezon sonuna kadar Olympiakos’ta maçların yarısında oynamaz ve Yunan ekibi bonservisini almazsa 410 bin euro yine de Galatasgaray’ın kasasına girecek mi merak konusu oldu.

Kaynak: Fotospor