Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda Tuzlaspor'u sahasında konuk etti. Sarı-kırmızılılar mücadeleden 2-0 mağlubiyetle ayrıldı.

NTVDigital'de yayınlanan 'Futbol Net' programında konuşan yazarımız Ali Ece, Emre Mor'un Galatasaray - Tuzlaspor maçındaki performansını değerlendirdi.

Galatasaray’da forma giyen Jimmy Durmaz ve Emre Mor’un hayal kırıklığı olduğunu ifade eden Ali Ece, “Onu bir kere söyleyelim. İki tane benzer tipte oyuncudur. Tabi şöyle, Jimmy Durmaz’ın İsveç Milli Takımının o takım disiplini içerisindeki sade, gösterişsiz ama etkili oyunu, Galatasaray’da öyle İsveç’teki gibi oynamıyor. Oynamaz da zaten. Çünkü Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson ikisinin süreci bittikten sonraki İsveç öyle oynamak zorunda. Galatasaray’ın büyük oyun oynama planı var. Fatih Hoca Galatasaray tarihinin en başarılı hocası olurken doğru oyunlardan çok büyük oyunlar, rakip sahayı yıkarak, rakip kim olursa olsun bam bam bam. Orada sadece taktik, ağırlık değil ön tarafta basarak, yığarak. Zaten Tuzlaspor buna göre hazırlanmış gelmiş. Çok güzel bir kademeli alan savunması yaptılar. Kendi lehlerine çok güzel. Galatasaray içinse çok kötü oldu bu. Ne istemezsin bu kalabalık savunmanın arasında?” dedi.

Emre Mor’un topu ayağından çıkarana mevsim değişiyor diyen Ali Ece, “Futbol 2 değil 3 topla oynansa belki Emre Mor gerçekten de Galatasaray’da başarılı olabilir. Ama böyle bir şey olmayacağı için. Bak 2 de değil 3 top. Çünkü yani birini çıkarsa öbürünü alacak ben biliyorum. Şimdi bu eğilimde olan bir oyuncuya bu verilen kaçıncı büyük şans? Borussia Dortmund, Almanya’nın en büyük takımlarından, Avrupa’nın elit takımlarından bir tanesi. Başarısız oldu. Büyük hayal kırıklığı oldu. Celta Vigo şaka maka İspanya liginin en büyüklerinden olmasa da kısa süre öncesinde UEFA yarı finaline kadar çıkmış, kendi tarihinin en iyi dönemlerine girmiş bir takımdı. Kendi döneminin en kötü düşüşlerinden birini yaşadı yine Emre Mor hayal kırıklığı.” dedi.

Emre Mor’un farkındalık sorunu olduğunu söyleyen Ali Ece, “Galatasaray’ın ondan beklentilerinin ne olduğuna dair hiçbir fikri yok. Emre Mor aynı şunlara benziyor. Gitarcılar vardır. Süper tekniği vardır solo atar ama şarkı başlar dişiyle çalmaya başlar hani vardır ya öyle şovmenler, aynı öyle. Ya da havaya atar tutar alır. Sen bunu ekip halinde çalıyorsun. Bill Shankly diyor ya futbol takımı piyano gibidir ben daha da büyüttüm, orkestra gibidir. Açık, yetenekli, solosu iyi olan oyuncu. Hangi 5 dakikalık şarkıda 5 tane solo atılır mı? En fazla 15 saniye olur bilemedin 23-35 saniye olur. Emre Mor 5 dakikanın 5’inde de solo atmak isteyen gitarcı gibi. Dişi ile çalan gitarcı gibi. Önce bir gelsin bakalım.” dedi.

NTV Digital