Gaziantepspor karşısında ilk 11'de maça başlayan Hakan Balta'nın ilk yarıdaki performansı büyük beğeni topladı. Hakan Balta, yaptığı bindirmelerle ve gol pozisyonlarının içinde yer almasıyla sol bek transferi yapmak isteyen Galatasaray'ın yeniden düşünmesine sebep oldu. 6+0+4 şeklindeki yabancı sınırı nedeniyle sol bek transferinde frene basan Galatasaray’da dünün yıldızı tartışmasız Hakan Balta idi. İki maçtır savunmanın solunda şans bulan ve Riera’yı tribüne yollayan Hakan, eski silik görüntüsünü unutturdu, kanadını iki yönüyle etkili sahabet giriş kullandı. Öyle ki sağ ayağıyla bile adrese teslim ortalar yaptı, hücuma sürekli çıktı, gole çok yaklaştı, girdiği iki pozisyonda Karcemarskas şanslıydı.

Hakan Balta maç içinde tek hata yaptı, o pozisyon da golle sonuçlandı. Kornerde topu istediği gibi uzaklaştıramadı, dönen topu Muhammet rövaşata ile ağlara yolladı.

TWITTER’DA ‘TT’ OLDU

Taraftarlar Hakan Balta’nın bu etkili performansına kayıtsız kalmadı ve sanal alemde kaptanlık pazubandını taşıyan sol beklerine övgüler yağdırdı. Twitter’da Trending Topics’e (TT) giren Hakan için şu yorumlar yapıldı:
“Hoca Hakan Balta’dan sol bek yaratmış!”
“Hakan Balta hep böyle oynasın, sol bek almaya gerek yok.”
“Aradığımız sol beki bulduk: Hakan Balta.”