Süper Lig’in ilk yarısında sarı-kırmızılı takımda forma giyen 24 değişik futbolcunun 17′si, toplamda 29 sarı, 3 kırmızı kartla cezalandırıldı. Toplam 32 kartla ligin en az kart gören ekiplerinden biri olan “Cim Bom”, 29 kartla da en az sarı kart gösterilen takımı olarak dikkati çekti.

Sarı-kırmızılılarda Selçuk İnan ve Felipe Melo ilk yarıda en fazla kart gören oyuncu oldu. Orta alanın vazgeçilmez futbolcuları, oynadıkları 15′er maçta birer kırmızı, üçer sarı kartla cezalandırıldı.

Ligin 5. haftasındaki Beşiktaş derbisine oyundan atılan Melo, 6. haftadaki Çaykur Rizespor ile 7. haftadaki Akhisar Belediyespor maçlarında forma giyemedi. Selçuk İnan ise, Çaykur Rizespor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Akhisar Belediyespor karşılaşmasını cezalı geçirdi.

Galatasaray’da kırmızı kart gören 3. futbolcu ise 12. haftadaki Sivasspor maçında atılan Kamerunlu savunmacı Dany Nounkeu oldu. Dany, o karşılaşmadan sonra da Süper Lig’de forma giyme şansı yakalayamadı.

“Cim Bom”da oynadığı 12 maçta 4 sarı kart gören Sabri Sarıoğlu ise en fazla sarı kart gösterilen futbolcu unvanını aldı. Dördüncü sarı kartını Fenerbahçe derbisinde gören Sabri, Sivasspor maçında sarı kart cezası nedeniyle takımını yalnız bıraktı.

7 oyuncu ilk yarıyı kartsız tamamladı.

Galatasaray’da ligin ilk yarısında görev yapan futbolculardan 7′si kart görmedi. Sarı-kırmızılı ekipte 11′er maç yapan Emmanuel Eboue ile Hakan Balta ve 10 karşılaşmada forma giyen Ceyhun Gülselam görev aldığı süreler boyunca kart görmedi. Bu futbolcuların yanı sıra 9 maçta oynayan Emre Çolak, 7 mücadeleye çıkan Bruma, 4 müsabakada süre alan Yekta Kurtuluş ve 3 maçta oynayan Nordin Amrabat, ilk yarıyı kart görmeden bitirdi.

4 oyuncu ceza sınırında

Sarı-kırmızılılarda, ilk yarıyı üçer sarı kartla kapatan 4 futbolcu, ligin ikinci yarısında bir sarı kart daha görmeleri halinde cezalı duruma düşecek.

Galatasaray’da Selçuk İnan, Felipe Melo, Didier Drogba ve Aurelien Chedjou, ligin ilk 17 haftalık periyodunda üçer sarı kart gördü. Bu oyuncular, ligin ikinci yarısında sarı kart görmeleri halinde bir sonraki maç takımlarını yalnız bırakacak.

İlk yarıda kart gören futbolcular

Galatasaray’da ligin ilk yarısında sarı ve kırmızı kart gören futbolcular şunlar:

Futbolcu Sarı Kırmızı Toplam
Selçuk İnan 3 1 4
Felipe Melo 3 1 4
Dany Nounkeu - 1 1
Sabri Sarıoğlu 4 - 4
Didier Drogba 3 - 3
Aurelien Chedjou 3 - 3
Burak Yılmaz 2 - 2
Albert Riera 2 - 2
Fernando Muslera 1 - 1
Semih Kaya 1 - 1
Wesley Sneijder 1 - 1
Umut Bulut 1 - 1
Gökhan Zan 1 - 1
Engin Baytar 1 - 1
Aydın Yılmaz 1 - 1
Eray İşcan 1 - 1
Hamit Altıntop 1 - 1
Toplam 29 3 32