Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonunda en erken golü Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut attı. Ligin 15. haftasında, 8 Aralık 2012 tarihinde Sivas'ta yapılan Sivasspor-Galatasaray (1-3) maçında 45. saniyede takımını öne geçiren milli futbolcu, aynı zamanda sezonun en erken golünü kaydetti.

Bu arada, Mersin İdmanyurdu-Eskişehirspor (1-3) maçında Eskişehirsporlu Kamara 55. saniyede fileleri havalandırdı ve sezonun en erken ikinci golünün sahibi oldu. Süper Lig'de sezon boyunca maçların ilk 2 dakikaları içinde toplam 12 gol atıldı.

EN ERKEN GOLLER YABANCILARDAN

Süper Lig'de sezonun en erken 12 golünden 9'unda yabancı futbolcuların imzası bulunuyor. Eskişehirspor'un Fransız futbolcusu Diomansy Kamara, Orduspor'un İspanyol oyuncusu David Barral, Gençlerbirliği'nden Sırp Radosav Petrovic, Kasımpaşa'nın Nijeryalı forveti Kalu Uche, Medical Park Antalyaspor'un Senegalli forveti Lamine Diarra, Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, Bursaspor'un Slovak oyuncusu Stanislav Sestak ile Arjantinli oyuncusu Pablo Martin Batalla, Akhisar Belediyespor'un Yunan golcüsü Theofanis Gekas, maçların ilk 2 dakikaları içinde fileleri havalandırdı.

GALATASARAY 3 MAÇA GOLLE BAŞLADI

Süper Lig'de geride kalan sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, 3 maça adeta 1-0 önde başladı. Sezonun ilk yarasındaki Sivasspor maçında henüz 45. saniyede Umut Bulut'un golüyle öne geçen sarı-kırmızılı ekip, ikinci yarıda ise Kayserispor maçında Snejider, Sanica Boru Elazığspor karşılaşmasında da Burak Yılmaz'ın 2. dakikada golleriyle skor üstünlüğünü çok erken yakaladı.

Galatasaray'ın ardından Bursaspor 2, Eskişehirspor, Orduspor, Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Medical Park Antalyaspor, Akhisar Belediyespor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor birer kez ilk 2 dakika içinde gol üretti.

Bu arada, Fenerbahçe, Gaziantepspor ve Kayserispor ikişer, Beşiktaş, Trabzonspor, Sivasspor, Mersin İdmanyurdu, Sanica Boru Elazığspor ve Kasımpaşa da birer maça ilk 2 dakika içinde yedikleri gollerle 1-0 mağlup başladı.

ERKEN ÖNE GEÇEN KAZANDI

Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonunda ilk 2 dakikalar içinde toplam 12 maçta gol atılırken, bu karşılaşmalarda öne geçen taraf 9 kez maç sonunda galip Supertotobet geldi.

Sivasspor-Galatasaray (1-3), Mersin İdmanyurdu-Eskişehirspor (1-3), Orduspor-Kayserispor (3-2), Gaziantepspor-Gençlerbirliği (2-3), Medical Park Antalyaspor-Gaziantepspor (5-2), Kayserispor-Galatasaray (1-3), Bursaspor-Trabzonspor (3-2), Glatasaray-Sanica Boru Elazığspor (3-1), Akhisar Belediyespor-Beşiktaş (4-1) maçlarında ilk 2 dakikalar içinde öne geçen taraf, maç sonunda da 3 puana ulaştı.

Bu istatistikte sadece Fenerbahçe-Kasımpaşa (3-1), Fenerbahçe-Bursaspor (4-1) ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Kasımpaşa (1-2) karşılaşmalarında öne geçen taraf galip gelemedi.

SEZONUN EN ERKEN GOLLERİ

Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonunda maçlarda ilk 2 dakikalarda atılan goller şöyle:

Maç Sonuç Futbolcu Takımı Dakika 
--------------------- ----- ---------- ----------- ------ 
Sivasspor-Galatasaray 1 - 3 Umut Bulut Galatasaray 1 (45. sn) 
Mersin İdmanyurdu-Eskişehirspor 1 - 3 Kamara Eskişehirspor 1 (55. sn) 
Orduspor-Kayserispor 3 - 2 Barral Orduspor 2 
Fenerbahçe-Kasımpaşa 3 - 1 Uche Kasımpaşa 2 
Gaziantepspor-Gençlerbirliği 2 - 3 Petrovic Gençlerbirliği 2 
M.Park Antalyaspor-Gaziantepspor 5 - 2 Diarra M.Park Antalyaspor 2 
Fenerbahçe-Bursaspor 4 - 1 Sestak Bursaspor 2 
Kayserispor-Galatasaray 1 - 3 Sneijder Galatasaray 2 
Bursaspor-Trabzonspor 3 - 2 Batalla Bursaspor 2 
Galatasaray-S.Boru Elazığspor 3 - 1 Burak Yılmaz Galatasaray 2 
Akhisar Belediyespor-Beşiktaş 4 - 1 Gekas Akhisar Bld. 2 
İBB Spor-Kasımpaşa 1 - 2 Tevfik Köse İBB Spor 2

REKOR ROBERTS'İN

55. sezonunu geride bırakan lig tarihinde şimdiye kadar bilinen en erken golü 2008-2009 sezonunda Denizlispor'un Trinidad-Tobagolu futbolcusu Darryl Bevon Roberts attı. Sezonun 13. haftasında, 29 Kasım 2008 tarihinde Eskişehir Atatürk Stadı'nda yapılan Eskişehirspor-Denizlispor (4-3) maçının henüz 12. saniyesinde fileleri havalandıran Denizlisporlu Roberts, aynı zamanda lig tarihinin bilinen en erken golünü kaydetmiş oldu.