UEFA'nın yaptırımları sonrası Başkan Dursun Özbek ve yönetiminin yeni politikasını; M.City'den kiralanan Jason Denayer örneğindeki gibi Avrupa devlerinde şans bulamayan geleceği parlak proje transferleri oluşturuyor. 

Gelecek sezon daha dengeli, maliyeti düşük, futbol iştahı maksimum seviyede olan futbolcuların peşine düşen G.Saray'dan sürpriz bir hamle geldi. Bursa'nın 3 milyon euro'ya Manchester City'e sattığı Enes Ünal'ın kiralanması için Ada deviyle temas kuruldu.

'Kazan-kazan' projesi olacak

Geçen sezon önce Belçika'da Genk sonra Hollanda'da NAC Breda'ya kiralanan 19 yaşındaki genç santrfor iki takımda da gelişimine fazla katkı sağlayamadı. İşte bu noktada devreye giren yönetimin İngilizler'e Enes'in Süper Lig'e dönerek gelişimini sağlıklı bir şekilde devam ettirebileceği ve performansını üst seviyeye çıkartabileceğini anlattığı öğrenildi. City'nin de bu teklif karşısında Enes'in, profili düşük takımlarda oynamasındansa sarı-kırmızılılar gibi her kulvarda şampiyonluk hedefi olan bir takıma giderek gelişimine katkı sağlamasına sıcak baktığı kaydedildi.