Manchester City'nin Twente'ye kiraladığı genç yıldız Enes Ünal için önümüzdeki sezon Galatasaray'a kiralanacağı şeklinde iddialar ortaya atılmıştı.


Enes Ünal Galatasaray'a gelecek mi?


Enes Ünal'ın menajeri Batır Altıparmak, konuyla ilgili bir paylaşıma sosyal medya hesabından yanıt verdi. Altıparmak: “Hangi Enes Ünal bu? Tekrarlıyorum; “Süper Lig'den teklif almadık. Alsak da değerlendirmeyiz. Enes, Avrupa'da devam edecek” ifadelerini kullandı. 

İşte Batur Altıparmak'ın attığı tweet...

@aykutince76 Hangi Enes Ünal bu ? Tekrarlıyorum; "Süper Lig'den teklif almadık. Alsak da değerlendirmeyiz. Enes, Avrupa'da devam edecek."

— Batur ALTIPARMAK (@BaturALTIPARMAK) 30 Mart 2017


Bursaspor altyapısından yetişen Enes Ünal geçen sezon başında 3 milyon euro karşılığında Manchester City'e transfer olmuştu. Manchester City, Enes'i bu sezon Twente'ye kiraladı ve genç oyuncu Hollanda Ligi'ndeki performansıyla Milli Takıma kadar yükselmeyi bildi.Bu arada Enes Ünal kulübün resmi internet sitesine özel bir röportaj verdi. 


Enes Ünal Twente'de futbol yaşamını anlattı


Twente'de geçirdiği zamanı anlatan Enes Ünal, Türkiye ile Hollanda'da oynadığı süreçte özellikle baskı anlamında büyük farklar olduğunu dile getirdi. 


"TWENTE BENİM İÇİN HARİKA DENEYİM"

Twente'de epey maça çıktım ve burada yaşadığım deneyim benim açımdan harika. Hollanda'nın yaşam standartlarına da uyum sağladım. Güzel bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Kimse bizden 6. sırada olmamızı beklemiyordu çünkü."

"TÜRKİYE'DE ÜZERİMDE BÜYÜK BASKI VARDI"

"Twente'yi evim gibi hissediyorum. Özellikle statta. Taraftarlarımız gerçekten bize çok güzel destek veriyorlar. Her anlamda burada çok şey öğrendim. En önemlisi e baskı yaşamıyorum. Türkiye'de, Bursaspor'da oynadığım dönemde üzerimde büyük baskı vardı çünkü. Hollanda'da bu yok. Kafamı boşaltıp maçıma çıkıyorum ve işimi yapıyorum."

"BİR FORVET İÇİN BURASI HARİKA"

"Hollanda Ligi'nde gol kralı olmayı hedefliyorum. Takım olarak hedefimiz ise ligi ilk 5'te bitirmek. Hollanda Ligi'nde forvet olmak gerçekten güzel. Çünkü bu ligde her takım gol atmayı, ofansif futbol oynamayı hedefliyor. Bu forvet oyuncuları açısından büyük avantaj. Tabi defans oyuncuları da sert ama ligin genel anlayışında ofansif futbol yatıyor." 
 

Enes Ünal'ın Twente'de attığı goller


Bursaspor'dan ayrıldıktan sonra Manchester City ile sözleşme imzalayan Enes Ünal, Twente'de oldukça formda bir sezon geçiriyor. Milli takım formasını da giyen Enes Ünal bu sezon Twente'de 26 resmi maçta 14 gol attı, 3 asist yaptı.