Devre arasında Galatasaray'dan Çaykur Rizespor kulübüne transfer olan Engin Baytar, Mancini ve Melo hakkında şöyle konuştu;

"DERBİDEKİ GÖRÜNTÜLER TÜRK FUTBOLUNA YAKIŞMADI"

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan derbinin Türk futboluna yakışmadığını ifade eden Engin Baytar “Trabzon-Fenerbahçe maçı ve Galatasaray-Fenerbahçe maçında da olaylar oldu. Bu bize yakışmıyor. Bol pozisyonlu bir maç beklerken bol kartlı bir müsabaka oldu.

"MELO'NUN YAPTIĞI SON DERECE YANLIŞ"

Dünyanın en önemli derbilerinden olan bir karşılaşmaya bu görüntüler hoş olmadı. Avrupa'da her yerde Türkiye'nin rezilliği konuşuldu. Melo'nun yaptığı son derece yanlış. Emre abinin pozisyonunda kendi de olabilirdi. Sonuçta meslektaşıdır. Yarın bir gün aynı durumla kendisi karşı karşıya kalabilir. Galatasaray'ın elinden Melo savunma hakkını aldı. Seneye oynanacak olan maçta Fenerbahçeli oyuncu aynısını yaparsa Galatasaray'ın savunma hakkı olmayacak. Hoş değil çirkin bir hareket. Oradaki atmosferden yapılan bir hareket ama yapılmamalıydı” şeklinde konuştu.

"TARAFTARIN SELÇUK'U PROTESTOSU BENİ ÜZDÜ"

Eski takım arkadaşı Selçuk İnan'ın yaşadıklarına üzülüp ağlamamak için kendini zor tuttuğunu ifade eden Engin Baytar, “Taraftarın onu dışarı çıkarken protesto etmesi beni üzdü. Bu olayların başlangıcına bakmak lazım. Maç içerisinde bazı futbolcuların Selçuk'a verdikleri tepkiden sonra taraftarın bu şekilde protestosuna maruz kaldı. Bu hareketleri yapanlar Selçuk'u taraftarın önüne attı. Olmaması gerekir ve bu takım arkadaşını satmaktır. Buna kim olursa olsun kimsenin hakkı yok. Selçuk bana göre Türkiye'nin en iyi orta saha oyuncusudur. Selçuk bunu iki senedir Galatasaray'ın şampiyonluğunda gösterdi. Selçuk'un performansının düştüğü konuşuluyor ama bunun nedenini kimse sormuyor. Acaba yanında oynadığı futbolcularla pas alışverişinden dolayı performansı düşmüş olamaz mı? Yada duran toplarda ona az şans tanındığından olamaz mı? Önceden her sezon sekiz-dokuz golü vardı frikikten. Şimdi baktığında iki-üç maçta bir topun başına geçiyor. Bunları sorgulamak gerekiyor. İyi analiz etmek lazım” ifadelerini kullandı.

"FATİH TERİM İLE ŞİMDİKİ HOCAYI KIYASLAMAYA GEREK YOK"

Galatasaray'da Fatih Terim'in istifasına kadar her şeyin dört dörtlük gittiğini de kaydeden Baytar, şunları söyledi: 

”Galatasaray'da yaşanan değişiklikler ardından takımın kimyası ve iskeleti bozuldu. Sorunlar bu sene daha çok artmaya başladı. Burada kişileri ön plana atmamak lazım ama bakıldığında Fatih Terim zamanında hiçbir sıkıntı yok, aynı takım aynı kadro sıkıntılar çok büyük. Bakıyorsunuz ki şampiyonluğa oynayan takım on puan geride. Şimdi çıkıp diyebiliyorsa birisi bu takımı ben kurmadım; o zaman bende herkes gibi sorarım ki devre arasında yapılan transferleri hocamı yaptı, yoksa bunlar kendiliğinden mi geldi. İnsan şampiyonluğa giderken bu takımım uzaklaşınca benim takımım değil diyorsa, o zaman Fatih Terim'le şu hangi hocayı kıyaslamaya gerek yok.”

Kaynak: 3puan