Galatasaray'ın Kasımpaşa'dan transfer ettiği Türk asıllı İsviçreli golcü Eren Derdiyok önemli açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe'nin Grasshoppers maçı öncesinde İsviçre basınına konuşan Eren Derdiyok, Galatasaray'da devam etme kararıyla ilgili olarak "Dünyada güvenli hiçbir yer yok. Sadece insanın biraz dikkatli olması gerekiyor. İstanbul'da iyi duygular içerisinde yaşıyorum. Buranın kültürünü bilmem de önemli. Burada bir şey olduğunda dil sorunum olmadığı için insanlara sorup konuşabilirim. Bu benim adıma avantaj" dedi.

"Grasshoppers'ın kazanmasını isterim"

Grasshoppers'ın İstanbul'a gelecek olması nedeniyle yaşanan endişelere cevap veren Eren Derdiyok, "Bazı belirsizlikler olabilir ama polisler, Grasshoppers'ı ciddi şekilde koruyacaklardır. Polis sürekli onlara eşlik edecek ve tüm kontrolü sağlayacaktır." diye konuştu.

Eleşme ile ilgili görüşünü sorulan Eren, "Fenerbahçe favori, onlar iyi bir takım. Şampiyonlar Ligi'nde Monaco'ya elenmelerinin ardından tüm güçlerini şimdi göstermek isteyeceklerdir. Galatasaraylı bir oyuncu olarak Grasshoppers'ın kazanmasını umuyorum. (Gülerek)" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Beşiktaş ve Galatasaray ile adı anılan Gökhan İnler'in Beşiktaş'a gitme ihtimaliyle ilgili sorulan soruya cevap veren Eren, "Sadece seçeneklere bakıyor. Kısa bir konuşma yaptık ama tercihi ne bilmiyorum. Ancak Gökhan'ın Beşiktaş'a uygun bir isim olacağını düşünüyorum." açıklamasını yaptı.