Pulgar'ın GS TV'ye yaptığı açıklamalar:

"Anında Galatasaraylı yaptılar"

"Galatasaray'ın önemli bir takım olduğunu biliyordum. Daha önce duymuştum. Teklif geldiğinde Şili Milli Takımı'ndaydım. Temsilcim 'Galatasaray'da bir fırsat çıktı. İlgilenir misin? Çok güzel bir fırsat' dedi. Ben de 'Tabii ki ilgilenirim' dedim. Takıma hemen adapte oldum. Beni çok iyi karşıladı oyuncular. Güney Amerikalı oyuncular var Galatasaray'da, beni hemen aralarına aldılar ve anında Galatasaraylı yaptılar. Galatasaray'ın oldukça güzel tesisleri var. Antrenmanlar yüksek kalitede geçiyor. Ben de buradaki çalışmalardan sonra kendimi fizik olarak daha iyi hissediyorum."

"İlk 11 başlamak istiyorum"

"İlk 11 başlamak istiyorum, bu ilk hedefim. Benim belli özelliklerim var. Bu maçlarda özelliklerimi göstererek takımın eksikliklerini kapatabileceğimi, takımı daha iyi yapabileceğimi düşünüyorum. Şu anda olduğumuz durumdan çıkmamıza yardımcı olacak özelliklerim var. Hızlıyım ve pozisyonel oynuyorum. Bu şekilde takıma yardımcı olabilirim."

"Mayısta Fiorentina'ya dönmem gerekiyor"

"Felipe Melo sahada karakterini gösteren ve saygı değer bir oyuncu. Elbette onu tanıyorum. Dışarıda ben sakin görünüyorum. Sahaya çıkınca farklı biri oluyorum. İlk amacım Galatasaray'ı olduğu yerden yükseltmek. Mayısta Fiorentina'ya dönmem gerekiyor. Galatasaray ile İstanbul'da neler yaptığıma bakıp sezon sonuna doğru gelecek ile ilgili karar vermekte fayda var."

(Milliyet / GS TV)