Futbol Federasyonu Basın Departmanı tarafından hazırlanan TamSaha Dergisi'nden Aydın Güvenir'in sorularını cevaplayan Erman Kılıç, şu ifadeleri kullandı.

İstanbul'a Beşiktaş için geldim Galatasaraylı oldum

Seni sen yapan bir ekipten ayrılmanın sebebi herhalde Galatasaray gibi büyük bir kulübün kapını çalmasıydı.

Aslında transfer döneminde Beşiktaş'la anlaşmak için İstanbul’a gelmiştim. Önceden Galatasaray'la da görüşülüyordu ancak ön plana çıkacak herhangi bir durum da olmamıştı. Bir gün menajerimden bir telefon geldi, "Beşiktaş'la anlaşacağız" dedi. Bunun üzerine İstanbul’a geldim. Ancak o sırada menajerim tekrar aradı ve "Galatasaray'la anlaşacağız" dedi. Ben de gittim Galatasaray’a imza attım bunun üzerine. İstanbul’a Beşiktaş’a transfer oluyorum diye geldim ama sonunda Galatasaray’a imza attım.
 
Galatasaray’a geleli çok kısa bir süre olmuşken daha transfer sezonu bitmeden ayrılmanın nedeni, o gün de söylediğin gibi düzenli oynayabileceğin bir kulübe gitmek miydi?

Kesinlikle öyleydi. Başka hiçbir nedeni yoktu. O dönemde medyada bir sürü şey yazılıp çizildi Fatih Hoca ve benimle ilgili. Fatih Hocayla kötü ayrıldığımı söylediler. Bunların hiçbiri doğru değil. Fatih Hoca benim nasıl bir karaktere sahip olduğumu biliyor, ben de hocanın nasıl biri olduğunu biliyorum.

Türkiye’de futbol deyince akla gelen ilk isim Fatih Terim’dir. O yüzden Fatih Hoca ile çalışmayı kim istemez ki? Ancak bildiğiniz gibi Galatasaray’ın orta sahasında çok önemli ve büyük oyuncular var. Bundan dolayı düzenli olarak oynamam zor görünüyordu. Bu riski göze alarak takımda kalabilirdim ama almadım. Çünkü düzenli oynayamamaktan ötürü performansım düşseydi bunun özel hayatıma da olumsuz yansıyabileceğini düşündüm. Hem ailemle hem de Fatih Hoca ile görüştüm ve düzenli olarak forma giyebileceğim bir takımda oynamak istediğimi belirttim. Hem hoca hem de ailem bu düşüncemi onaylayıp destek verdikten sonra Eskişehirspor’un yolunu tuttum.
 
Düzenli oynayabilmek için geldiğin Eskişehirspor’daki performansını nasıl değerlendiriyorsun?

Eskişehirspor’a transfer olduktan sonra ilk 8 hafta gerçekten çok iyi geçti benim adıma. Gol attım, asistler yaptım. Ertuğrul Hocanın burada olması da transferimde son derece etkiliydi. Ancak ilk yarının son birkaç haftasında performansımla ilgili sıkıntılar yaşadım. Takımda da bir gerileme oldu, inişli-çıkışlı performans gösterdiğimiz maçlar oldu. Kırılma maçlarını kazanamadık açıkçası. Sezon başındaki hazırlık kampını da burada geçirmediğim için adaptasyon sıkıntısı yaşadım diyebilirim. Ancak devre arası kampıyla da bu sorunu ortadan kaldırıyorum.