Galatasaray'ın çok tartışılan penaltı pozisyonuyla ilgili de konuşan Erman Toroğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Yıllarca oturup bu olaya çalışmışlar. Şu andaki sistem bu. Biz bu sistemin yorumunu yapamayız. Yarın bu kural değişirse yorum yapabiliriz. Bu konuları FIFA ile görüşmek gerekir. Hakemi VAR'a çağırırken 'Bence bu faul' diyemiyorsun, sadece 'Gel bak' diyebiliyorsun.

Serdar Aziz penaltı pozisyonunda topa doğru geliyor. O sırada Skubic’in ayağı geride. Serdar Aziz topa temas ediyor,Skubic ayağına basıyor. Pozisyon faul ancak faulü yapan Skubic. Serdar Aziz’in pozisyonu tertemiz. Bu harekete Serdar Aziz faul yapıyor diyen adamın aklından şüphe ederim. İnanılır gibi değil.

Skubic kimi aldatıyor? Televizyon başındaki hakemleri aldattı. Ben bunlara futbol sahtekarı diyorum. Puan çalıyor. Statlardan bunları ayıklamak lazım. Serdar Aziz geçen hafta milli takımda sakatlandı. Konyaspor maçında ise iyi oynadı. Bazı milli takım oyuncuları beni rahatsız etmeye başladı.

'Beşiktaş için alınan bir karar mı?'

Ankaragücü- Beşiktaş maçının Kayseri’ye alınma olayı zaten başlı başına bir olay. Bu sene Ankaragücü maçlarında ne yapacak? Ankaragücü sahasında top oynanmayacaksa, her hafta federasyon farklı yerde mi maç verecek, yoksa bu sadece Beşiktaş için alınan bir karar mı? Bu kararın Beşiktaş için alınıp alınmadığını merak ediyorum. Stadı yoksa, Süper Lig’e çıkarmasaydılar…

Ankaragücü, diğer maçlarını nerede oynayacak? Akla komplo teorileri geliyor. Bu olayların içinde olan olaylar bu kadar zeki mi? Çokta değiller. Mesela Galatasaray maçındaki VAR hakemi. Olay, Ali Dürüst’ün istifasına kadar gitti. Kenara atılacak bir olay değil.

VAR harika bir sistem ama kullananlar çok kabiliyetsiz. Sahada maç izlerken atladın diyelim, televizyon başında görüyorsun. Sahada pozisyonu atlayan bir hakemin görüş açısı kapanabilir ama VAR hakemine dört-beş görüntü geliyor. Sen bu kabiliyetle hakemlik yapamazsın...

'Karius’a atılan su şişelerinden sonra işler değişti'

Ankaragücü seyircisi takımını çok seviyor, 15 bin kişi Kayseri’ye gidiyor. Ama giderek iyilik yapmıyorlar. Karius’a atılan su şişelerinden sonra işler değişti. Bir takımın altına bombayı ancak o kadar koyarsın. Takımını aldın, oyunu durdurdun. Beşiktaş top oynamaya başladı.

Beşiktaş’ın yarışta olması herkes için avantaj ama bir yere kadar. Göstere göstere yapmamak lazım. Kulüp başkanı bana ‘Son zamanda söylendi’ dedi. Kaza da olmuş. Eğer o kazada bir ölü varsa sorumlusu federasyondur.

Ankaragücü seyircisi maçı bitirdi. Bunu akıllı bir seyirci yapmaz. Acemiler. Maç şehrinin değiştirilmesi konusunda da sinirliler. Kayseri yolu soğuk. Araba kazası da olmuş.