İşte Erman Toroğlu'nun Sabah Gazetesi'ndeki o yazısı..

BU TAKIMDA ÜÇ İSİM VAR


G.Saray için Arsenal maçındaki rezalet futbol ve berbat sonuçtan sonra Erciyesspor ile özellikle deplasmanda oynamak büyük şanstı. İstanbul'da oynasalardı, kendi seyircisinden tepki alabilir, demoralize olabilirlerdi. Deplasmanda oynayarak rahat ettiler. Karşılarında Erciyes'ten başka bir takım olsa işleri daha da zor olacaktı. Böyle olduğu halde bile zorlandılar. Galip geldiler, sadece o kadar. Bakınız G.Saray şunu kabul etmelidir; bu takımda üç isim var, Muslera, Sneijder, Melo...

DİĞERLERİNİN AYAKLARI HAVADA

Bu üç isim de Avrupa'da her takımda oynayabilecek kalitede. Diğerleri kendilerine çok iyi bakacaklar, çok çalışacaklar, hadlerini bilecekler ve yardımlaşacaklar. Böyle olursa Galatasaray başarılı olabilir. Ama diğerlerinin ayakları yere basmaz, havada uçarsa bu Galatasaray takımından hiçbir şey olamaz.

TRİBÜNE DEĞİL, TAKIMA OYNAYIN


Muslera, Sneijder ve Melo'nun ise bir kusuru var: Tribüne değil, takıma oynamaları lazım. Tabii ki bütün bunları görecek bir teknik direktör de lazım! Galatasaray'da kadro her maçta değişiyor ama çıkarılan kadroda futbolcular arasında rekabet maalesef yok. Sadece isimler değişiyor. Futbolun kalitesi değişmiyor. 

BURAK'IN GOLÜ BENCE "GOL"

Burak'ın attığı ilk gol "tartışmaya açık" diyorlar ama bence değil. Taç çizgisine yakın olan Erciyesli oyuncu ofsaytı bozuyor. Sneijder'in attığı golde Hollandalı oyuncu ne kadar atıyorsa kaleci de o kadar yiyor. Galatasaray'ın kesinlikle iyi bir santrafora ihtiyacı var. Burak-Umut ikilisi ile işleri zor! Galatasaray, Kayseri'ye geliyor, tribünler boş. Diyeceksiniz ki "Bugün (dün) bayramın birinci günü." Yok arkadaş, maça gidecek adam akşamüstü bu karşılaşmaya gider. Tribünler boş, çünkü Türkiye'de insanların şike rezaletinden sonra futbola "itibarı" kalmadı. Olay bu kadar basit. Selçuk fizik olarak noksan. Giderse, gelemiyor. Gelirse, gidemiyor. Depar atarsa, topa vuramıyor. Bunun sebebini de en iyi kendisi bilir. Melo bildiğiniz gibi. Adama arkadan tırpan atıyor. Hakem sarı kart veriyor. Hala itiraza devam ediyor. Bu itirazı da uzatıyor. Aynı Melo bu hareketleri Avrupa'da da yapıyor ama itirazını kısa kesiyor. Hakem için zor maç olmadı. O da oyunu fazla çomaklamadı. Bu galibiyet Galatasaray'a ekmek kadar, su kadar lazımdı. Ama aldanmasınlar rakip çok kolaydı.