TRT Spor yorumcularından Ayhan Akman ve Tuncay Şanlı, Galatasaray'ın Alanyaspor ile karşı karşıya geldiği maçın değerlendirmesini yaparken sarı kırmızılı takımın hücum yönündeki aksaklıkları ve Çağdaş Atan'ın takımının şampiyonluk oyunu oynadığından bahsetti. İşte yorumlar...

"ALANYA'DA UZUN SÜREDİR BİR FUTBOL AKLI VAR"

"Benim seyrettim Alanyaspor bu akşam oynadığı futbolla şampiyonluk yolunda ben de varım dedi. Bir futbol aklı var ve takımı kuruyorlar. Erol hocayla olsun, Sergen hocayla olsun burada bir futbol aklı olduğunu söylemek lazım. Gidenleri saydık, sol bek yeni ileri üçlü yeni. NSakala'yı aradı mı mesela, bence hiç aramadılar. Alanyaspor'un felsefesi belli, oynamak istiyor."

"KESİNLİKLE ŞAMPİYONLUK ADAYLARINDAN BİRİ"

"Çağdaş hoca zaten maç öncesi yorumunda da söyledi, geride oyun kuracağız, kendi oyunumu oynayacağım demişti. Bu yönüyle de ben şampiyonluk adaylarından biri olduğuklarını söylüyorum"

"ALANYASPOR'UN ÇALIŞTIĞI O KADAR BELLİ Kİ"

"Çağdaş hoca stoperlerini geriye yaslıyor, bekleri oyuna açıyor. Sonra merkezi açıp direk ileriye oynuyor. O kadar güzel bir görüntüleri var ki, çalıştıkları da çok belli. Çok başarılılar."

"FALCAO NE İŞE YARIYOR"

"Falcao ile oynuyorsun hiç bir oyun gücü almıyorsun. Falcao ne yapıyor, ne işe yarıyor? Ondan ne alabiliyorsun? Diagne'yi oyuna alıyorsun hiç katkı alamıyorsun. Sakla diyorsun olmuyor, çalımın var mı o da yok. Geri gel diyorsun Diagne'ye o da yok. Falcao da fizik olarak kötü, gol vuruş kalitesi var tamam usta bir ayak ama topun ona gitmesi lazım gidemiyor ki. Galatasaray'ın oyunu ona müsait değil"

"SÖRLOTH TAKIMINA NE KATIYORDU?"

"Geçen sezon Trabzonspor'daki Sörloth örneği mesela. Trabzonspor'a neler kattı, sadece gol attı diyip geçmeyelim. Top getiriyor musun? Topu saklayabiliyor musun, adam geçiyor musun? Bu katkıları alabilmek çok önemli."

"SAVUNMA ARKASINA KOŞACAK KİMSE YOK"

"Galatasaray Emre Kılınç harici boş koşu atacak, defans arkasına sarkacak kimse yok. Babel de savunma arkasına sarkmıyor. Onyekuru bunun için alınmıştı geçen sezon"

"ONYEKURU BU YÜZDEN İSTENMİŞTİ"

"Bu sezon da istedi Onyekuru'yu almayı çünkü Emre harici bir oyuncu daha o koşuları yapsın gerekiyor. Cebinde taşları bir çıkarman göstermen lazım ki oynayabilesin. Örnek, geçen sezon Kadıköy'deki Fenerbahçe maçı. 50-60 metre savunma arkasında koştu"

"ALANYA İLE İDMANA ÇIKMAK İSTERDİM"

Tuncay Şanlı: "Sadece galibiyet olarak değil, yönetimsel olarak da ayrı tebrik etmek gerekiyor. Giden oyuncular da hocalar da hep pozitif etki alıyor Alanya'dan. Biz idmana çıksak bu kadronun içine şuan giremeyiz belki ama idmana çıkabiliriz."