Galatasaray'ın 2016-2017 sezonu başında 6.5 milyon euroya Porto'ya sattığı Alex Telles, Portekiz'deki iki başarılı sezonun ardından değerini katladı ve Avrupa'nın dev kulüpleri Brezilyalı sol bekin peşine düştü. Juventus ve Real Madrid bu transfer için yarışırken Galatasaray da Alex Telles'in satışından alacağı %10 kar payını düşünüyor.

Geçtiğimiz sezon Porto forması altında ligde şampiyonluk yaşayan Alex Telles, sezon genelinde yaptığı 20 asist ile dikkatleri çekmiş ve Portekiz Ligi'nde yılın ilk 11'ine girmişti. O Alex Telles'e Juventus'tan sonra dünya devi Real Madrid de talip oldu.

Record gazetesinin haberine göre, Real Madrid kulübü yetkilileri, geleceği belirsiz olan Marcelo'nun alternatifi olarak vatandaşı Alex Telles'i düşünüyor. Alex Telles'e yakın zaman önce Juventus da talip olmuş, İtalyan kulübü Porto'ya 30 milyon Euro'luk teklifte bulunmuştu. Porto kulübü ise daha önceden Brezilyalı sol bekin sözleşme fesih bedelini 40 milyon Euro olarak belirlediğinden bu ücreti kabul etmedi.
 
Galatasaray, Alex Telles'ten ne kadar kazanacak?

Galatasaray, Alex Telles'in satışında 6.5 milyon euro gelir elde etmiş ve bir sonraki satıştan da %10'luk kar payı koydurmuştu. Yani Alex Telles 30 milyon euroya satılırsa Galatasaray 23.5 milyon euroluk kar payının %10'una sahip olacak. Bu tutar da 2.350 milyon euro oluyor. 

Eğer satış 40 milyon euroya gerçekleşirse, Galatasaray 33.5 milyon euroluk kar payının %10'unu alacak ve bu tutar da 3.350 milyon euro olacak.