Eski Galatasaray antrenörü, El Salvador Milli Takımı'nın başına geçti. 2009-2010 sezonunda sarı-kırmızılılarda Frank Rijkaard'ın yardımcılığını yapan Albert Roca, bundan böyle Latin Amerika ekibini çalıştıracak. 51 yaşındaki İspanyol teknik adam ilk maçında ise Didier Drogba'nın karşısına çıkacak. Roca'nın oluşturacağı El Salvador kadrosu, Dünya Kupası öncesindeki hazırlık maçında Fildişi Sahili ile karşı karşıya gelecek. 

2014 Dünya Kupası Amerika elemelerinde grubundan çıkamayarak elenen El Salvador, ismini aslolarak geçtiğimiz sene patlak veren şike skandalıyla duyurdu. Milli forma altında bir çok futbolcunun şike yaptığının ortaya çıkması büyük bir skandala yol açtı. El Salvador Futbol Federasyonu, şike yaptıkları gerekçesiyle 14 futbolcusuna ömür boyu futboldan men cezası verdi.  

Hayatı yıldızlarla geçti 

Albert Roca, Rijkaard'ın her zaman sağ kolu oldu. Barcelona'da birlikte çalışan ikili, sonrasında Galatasaray ve ardından Suudi Arabistan Milli Takımı'nda da birlikte görev yaptılar. El Salvador ile birlikte ilk kez ciddi anlamda A Takım hocalığına soyunan Roca, bugüne kadar birçok yıldız futbolcuyla çalıştı. Ronaldinho, Messi, Xavi, Dani Alves, Puyol, Eto'o, Iniesta, Thiery Henry ve Yaya Toure bunlardan bazıları. 

Milliyet