Eboue şu sözleri söyledi:

“Galatasaray'a çok saygım var”

“Öncelikle Radyospor'a teşekkür etmek istiyorum bana zaman ayırdığınız için. Benim bir evim hala Türkiye ve ülkeyi çok seviyorum. Galatasaray benim hala çok sevdiğim bir takım. Öncesinde Belçika'da oynadım ve Arsenal formaları giymiştim. Galatasaray benim 3. kulübümdü ve benim için hala çok özel. Benim Galatasaray'daki son sezonumda çok sorrun vardı ama ben kimseyle konuşmadım çünkü Galatasaray'a çok saygım var. Ben ve birkaç oyuncu daha Mancini ve Prandelli dönemi de önemli sıkıntılar yaşadık ama bunlar bende kalacak.”

“Galatasaray'daki son sezonumda…”

“Ben hala Galatasaray'ı yakından takip ediyorum. Takım kaybettiğinde hala üzülüyorum. Oradaki herkesi çok seviyorum. Benim hala önemli bir parçam. Dürüst olmak zorundayım. Galatasaray'daki son sezonumda neden oynamadığımı ne ben biliyorum ne de taraftarlar biliyor. Hiçbir problem yoktu. Zor dönemlerimde benimle kimse ilgilenmedi ve ben nedenini bilmiyorum. Taraftarlar gerçekleri bilmeli. Bir pazar günü istanbul'da evimde oturuyordum. Gece yarısıydı. Pazartesi günü kampımız vardı ve ben de hazırlanıyordum. Kulüpten biri beni aradı gece yarısında ve bana dedi ki, Prandelli beni takımda istemiyormuş ama hiçbir sebep göstermediler.”

“Sneijder'e yapılanları da çok iyi anlayabiliyorum”

“Taraftarlar şunu bilmeli ki; Türkiye'de yabancı oyunculara yapılan tavırlar doğru değil. Biz yabancılar Türkiye'ye oynamak için geliyoruz. Bana yapılanlar yüzünden ben 2 sene futbol oynayamadım. Bunlar hiç doğru değil. Sneijder'e yapılanları da çok iyi anlayabiliyorum.
Fatih Terim'e her zaman saygım sürecek. Beni oğlu gibi gördü. Ben onun için Türkiye'ye gelmiştim ve onu hayatımın sonuna kadar unutmayacağım.
Türkiye'deki en iyi hoca diye bir şey söyleyemem. Hepsi gerçekten oyunculara bir şeyler katıyor. Hepsi gerçekten çok iyi isimler.”

“Galatasaray'a kim gelirse gelsin…”

“Futbol çok önemli bir pazar. Kimin ne kadar para aldığıyla hiç ilgilenmiyorum. Galatasaray'a kim gelirse gelsin sadece başarılı olmasını istiyorum.”

“Fatih Hoca'nın getirdiği bütün oyuncuları gönderdiler”

“Eğer taraftarların desteği olmazsa, takımlar hiçbir şeydir. Galatasaray taraftarları da inanılmazdı. Onlarla aram gerçekten çok iyi. Ben onlar sayesinde hala takımı destekliyorum ve hala orada evim var.
Ben oradayken Fatih Terim'in kötü bir sezonunu görmedim. O Galatasaray'ı çok seviyordu. Başkanlar teknik direktörlük yapamaz. Fatih Terim'in de bu tarz şeyler hiç hoşuna gitmezdi. Başkansanız sadece başkansınızdır o kadar.
Hoca da bu yüzden bıraktı. Sonrasında Fatih Hoca'nın getirdiği bütün oyuncuları gönderdiler. Sadece Muslera kaldı. Ümit Davala ve Hasan Şaş hala beni arar, görüşürüz. Son kez söylüyorum Galatasaray'ı hala çok seviyorum.”

“Bunlar çok yanlış hareketlerdi”

“Beni PAF takıma gönderdiklerinde ben hiç sesimi çıkarmadım. Ben eve gittiğimde ağlıyordum. Çok zor zamanlar geçirdim ama kulübü zor duruma sokacak hiçbir şey yapmadım çünkü işimi ve kulübümü çok seviyordum. FIFA'ya gidi şikayet edebilrdim ama ben onun yerine gençlerle antrenmana çıktım. Bunlar çok yanlış hareketlerdi. Bunları söyleyebilirim.”