Galatasaray'da başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu, bir diğer aday Metin Öztürk'e çağrıda bulundu.

"Demokrasi adına değerli bir kazanım olur"

Eşref Hamamcıoğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Fikri, irfanı ve vicdanı hür insanların bir arada olduğu Kulübümüzde Başkan adaylarının görüş, düşünce ve projelerini kamuoyuna açık bir platformda özgürce tartışmalarının demokrasi adına değerli bir kazanım, ülkemiz için doğru bir örnek olacağına inanıyorum."

Galatasaray Başkanı ne zaman seçilecek?

Galatasaray'da Seçimli Genel Kurul'un, 23 Nisan Pazar günü Galatasaray Lisesi'ndeki Tevfik Fikret Salonu'nda yapılması planlandı. Çoğunluğun sağlanamaması durumunda seçimin, 30 Nisan Cumartesi günü aynı yerde yapılacağı kaydedildi.

Eşref Hamamcıoğlu kimdir?

Eşref Hamamcıoğlu, 1954 yılında İstanbul doğumludur. 1975 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1980 yılında Sorbonne 'Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdi.

1981-1992 yılları arasında Tekfen Holding'e bağlı grup şirketlerinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 1992-2012 yılları arasında Sodexo'da Kurucu Genel Müdür ve CEO olarak görev yapmıştır.

Ayrıca 1994-1998 yılları arasında Duygun Yarsuvat ve Anıl Büyükeroğlu, başkanlıklarında Galatasaraylılar Derneği Yönetim Kurulu'nda ve 2001-2002 döneminde Mehmet Cansun başkanlığında Galatasaray Spor Kulübü'nde Muhasip üye olarak çalışmıştır.

Ali Koç'a tepki: "Galatasaray'ın ekmeğine yağ sürmeyelim!" Ali Koç'a tepki: "Galatasaray'ın ekmeğine yağ sürmeyelim!"

Türk-Fransız Ticaret Derneği, TÜSİAD, Türkiye Olimpiyat Komitesi üyesidir.

İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Evli ve bir çocuk babasıdır.

Hatırlanacağı üzere Eşref Hamamcıoğlu, 19 Haziran 2021'deki seçimde mevcut başkan Burak Elmas'a sadece 40 oyla kaybetmişti.

(Ajansspor)