Galatasaray'da transfer harekatı sürüyor. Fernando Reges ve Badou Ndiaye ile yollarını ayıran Sarı-Kırmızılılar, özellikle orta saha mevkine takviye yapmak istiyor. Bu mevki için adayları belirleyen Terim ve ekibi transferi bir an önce gerçekleştirerek takıma uyum sürecini atlamasını istiyor. Adaylar arasında taraftarı en çok heyecanlandıran isim ise Manchester City'nin İngiliz yıldızı Fabian Delph. 29 yaşındaki yıldız isim için Galatasaray cephesini sevindiren bir gelişme yaşandı.

Galatasaray önümüzdeki sezona daha güçlü bir kadro kurmak için girişimlerini Fatih Terim önderliğinde sürdürüyor. Gelecek sezon şampiyonluk ipini göğüsleyerek 3. kez üste üste kupayı müzesine götürmek istiyor. Transferde şu ana kadar Ryan Babel, Ozornwafor, Adem Büyük, Jimmy Durmaz, Şener Özbayraklı, Emre Mor gibi isimlerle anlaşan Sarı-Kırmızılılar birçok isim için de temaslarına devam ediyor.Sarı-Kırmızılılar orta sahanın başarılı ismi Fernando Reges'i 4.5 milyon euro'ya Sevilla'ya satmasının ardından, bu mevkiye takviye yapmak için girişimlerini hızlandırdı.

Bu mevki için birçok aday belirleyen Galatasaray'da, taraftarı en çok heyecanlandıran isim ise Manchester City'nin orta sahası Fabian Delph. Diğer adaylar ise Flamengo'da forma giyen Gustav Cuellar ve Fransa 2. Lig'nde forma giyen genç isim Cheick Doucoure.

Sarı-Kırmızılılar bu isimler için girişimlerini sürdürürken Manchester City cephesinde Delph için Galatasaray'ı sevindirecek bir gelişme yaşandı. Pep Guardiola'nın gelecek sezon kadrosunda düşünmediği 29 yaşındaki İngiliz yıldız Delph, City'nin Hong-Kong kampına dahil edilmedi. Bu haber Galatasaray cephesinde heyecan yaratırken transferin akıbeti önümüzdeki günler netlik kazanacak.

Fabian Delph ile Premier Lig ekiplerinden Everton da ciddi şekilde ilgileniyor.

SÖZLEŞMESİNİN SONUNA GELDİ

Manchester City, Delph'i Aston Villa'dan 2015 yılında 11.5 milyon euro'ya kadrosuna katmıştı. İngiliz yıldızın bir yıl daha sözleşmesi bulunurken bonservisi için pazarlıkların başladığı öğrenilmişti.Guardiola'nın da oyuncuyu göndermeyi planladığı belirtiliyor. 29 yaşındaki sol ayaklı Delph, aynı zamanda sol kanatta da forma giyebiliyor.

SOL BEK VE SOL AÇIK DA OYNUYOR

Sarı-Kırmızılı Yönetim, transferi satın alma opsiyonu ile birlikte kiralama formülü ile bitirmek istiyor. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Delph'in alınmasına onay verdi. Leeds United altyapısında yetişen başarılı oyuncu, City formasıyla şu ana kadar dört sezon geçirdi. 

İngiliz futbolcu 2015 yazında Aston Villa'dan Manchester City'ye 11.5 milyon euroya transfer oldu. Manchester City ile bir yıllık kontratı kalan Delph, geride kalan sezonda tüm kulvarlarda 20 maça çıktı. 1.74 boyundaki futbolcu, orta sahanın yanı sıra sol bek ve sol açıkta da görev yapabiliyor.

Fotomaç

Fabian Delph kimdir?

Fabian Delph, 21 Kasım 1989’da İngiltere’nin Bradford kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İngiltere Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.

Fabian Delph’in Kulüp Kariyeri

Fabian Delph, futbol hayatına şehrin takımlarından Bradford City'nin altyapısında başladı. 2001'de takımın eski teknik direktörü Paul Jewell'ın önerisi üzerine Leeds United'a transfer oldu. 5 sezon boyunca Leeds United’in alt yapısında görev aldı ve 2006 yılında A takıma yükseltildi. 3 sezon burada forma giydikten sonra gösterdiği performans ile 2009 yılında Aston Villa’nın dikkatini çekti ve 9 Milyon Euro’ya transfer edildi.

fabian delph aston villa

2015 yılına kadar Aston Villa formasını sırtında 107 kez giydi ve 3 gol attı. Bu süreç içerisinde 2012 yılında bir yıllığına eski takımı Leeds United’e kiralık olarak gönderildi. Sadece 5 maçta oynadıktan sonra geri döndü. Aston Villa’da gösterdiği performans ile bu sefer transfer döneminde güçlü takımların kıskacına takıldı. Kendisi ile en çok ilgilenen takım Manchester City oldu ve 11,5 Milyon Euro’ya transfer oldu. 5 yıllık sözleşmeye imza attı.

Fabian Delph’in Milli Takım Kariyeri

Fabian Delph, milli formayı kariyerine ilk olarak 2008 yılında İngiltere U-19 kadrosuna giydi ve 2 maçta forma giydi. Aynı sene performansında gösterdiği artış sebebiyle İngiltere U-21 kadrosuna davet edildi. 2014 yılında ise kariyerinde ilk kez İngiltere A Milli Takımı’na davet edildi. 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde sahada yerini aldı. Kariyeri boyunca 6 kez A milli formayı giydi.

Fabian Delph’in Başarıları

Aston Villa

İngiltere Lig Kupası İkincilik:2009-10

FA Cup İkincilik:2014-15

Bireysel Başarıları

Yılın Futbol Ligi Genç Oyuncusu:2009

Yılın PFA Lig 1 Takım: 2009

Yılın Leeds United Oyuncuları:2008-09

Yılın Leeds United Genç Oyuncusu:2008-09