Falcao'nun menajeri Fatih İlek, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı:

Radamel Falcao'nun Türkiye temsil haklarını elinde bulunduran menajer Fatih İlek, transferle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

İşte Fatih İlek'in açıklamaları:

Instagram'dan Falcao ile ilgili bir paylaşım yaptım. Galatasaray'a yakın olduğu anlardan biriydi ve paylaşıp sinerji oluşturmak istedim. Falcao da Türkiye'den ona olan dönüşlerden mutlu oldu. Biz de bunu amaçlamıştık. Fatih Terim'in ''Nerede kalmıştık'' paylaşımından esinlendim. 

İşte Fatih İlek'in o Instagram paylaşımı:

Falcao: 'İnanamıyorum. Türkler hiç uyumuyor mu?'

Falcao çok sayıda mesaj ve beğeni aldı. Heyecanlandı. Benim de istediğim buydu. Falcao bana ''İnanamıyorum. Türkler hiç uyumuyor mu?'' dedi. Ben de bu heyecanı ona yaşatıp motive etmek istedim. 

Evet Monaco büyük bir kulüp. Ama içinde bulunduğu şartlar, onların daha dikkatli düşünmesini gerektiriyor. Kar-zarar hesaplarına bakılınca oyuncunun maliyetleri yüksek ve takım da şampiyonluk potasında değil. Onlar da oyuncunun maliyetlerini karşılaşacak başka bir takıma vermeye sıcak bakıyor. 

Falcao'ya karşı olumsuz bir görüş, kadro dışı bırakma, antrenmana almama gibi bir durum yok, kibarca gitmesine izin verilecek. Onların tutumu bu şekilde.

Kadro yapılanmalarını onlar 2-3-5 yıl gibi sürelerle yapıyorlar. O yüzden 1.5 yıllık kiralamak istiyorlar.

Galatasaray uzun zamandır Monaco ile temas halinde. Transferin olabilmesi için bize düşen oyuncuya kulübü tanıtıp onun heyecanını artırmak. İmkansız bir transfer değil.

'Fatih Hoca'nın birinci sıradaki tercihi Falcao'

Galatasaray da çeşitli sponsorlarla masaya oturuyor Falcao'yu getirmek için. Bu girişimler olumlu giderse Falcao gelebilir.

Fatih Hoca'nın birinci sıradaki tercihi olduğunu biliyorum. Santrforda dağılmadan oynayacak, direkt gol atacak bir oyuncu olduğu için Fatih Terim onu çok istiyor.

'Ocak'ta Falcao'nun Galatasaray'a geleceğini düşünüyorum'

Falcao, 7 milyon Euro alıyor Monaco'dan yıllık ücret olarak.

Bu transferin bedeli yaklaşık 10-12 milyon Euro arası tutuyor. Galatasaray, 5 milyon Euro verebilir, kalanı için sponsorluk anlaşması yapılabilir. Galatasaraylı yetkilier de bunu düşünüyor ve mali gereklilikleri yerine getirmeye çalışıyor.

Ben bu transfer döneminde Falcao'nun Galatasaray'a geleceğini düşünüyorum.