Cumartesi akşamı yaşadığı sakatlığın ardından Kolombiyalı oyuncu doktor Jose Maria Villalon’la bir görüşme yaptı. 23 yaşından beri sürekli olarak ortopedik geçmişini takip eden doktor Villalon’a, futbolu bırakma fikrinden bahsetti.

Falcao son dönemde yaşadığı sürekli sakatlıklar, aldığı yoğun ilaçlar, ilaç almadığı zamanlarda yaşadığı acılar yüzünden zor bir süreç geçiriyor. Aynı şekilde Galatasaray’daki beklentileri karşılayamamasından dolayı da psikolojik yıkıntı içinde.

Falcao’nun en büyük korkusu ise “kendisi futbolu bırakmazsa, futbolun kendisini bırakacağı” korkusu. Pek çok büyük yıldızın zamanında emekli olmadığı için yaşadığı duruma düşümek de istemiyor. Ülkesine dönüp alt liglerde, ya da Tayland, Ekvador gibi sıradan liglerde oynamak zorunda kalmaktan korkuyor.

Falcao’nun bir başka korkusu ise Galatasaray’dan sonra gideceği takımda buradaki kadar iyi bir sağlık ekibiyle çalışıp çalışmayacağını bilmemesi. Tüm bunlar üst üste eklendiğinde Kolombiyalı oyuncu futbolu bırakmayı planlıyor.

(Fotomaç)