Radamel Falcao ile ilgilenen bir tek Galatasaray olmadığı ortaya çıktı. Ancak Kolombiyalı golcünün yaşayacağı şehre önem verdiği ve bu yüzden sarı kırmızılıların teklifinin diğerlerinden daha ön plana çıktığı öğrenildi.

Galatasaray’ın kadrosuna katmak için uğraş verdiği Radamel Falcao ile ilgilenen tek ekibin Galatasaray olmadığı ortaya çıktı. Sarı-kırmızılıların dışında yıldız futbolcuya 2-3 teklif daha geldiği, Kolombiyalı futbolcunun Galatasaray’ınki ile birlikte bu teklifleri de inceleme aşamasında olduğu belirlendi.

Yıldız futbolcunun gideceği yeni takımında yaşayacağı şehre büyük önem verdiği tespit edildi. Monaco’da yıllardır eşi ve üç çocuğuyla birlikte yaşayan oyuncunun, ailesinin rahat edeceği bir yerde kariyerini sürdürmek istediği ifade edildi.

Galatasaray’ın teklifinin diğer ekipler açısından öne çıkan yönünün, bulunduğu şehir olduğu ortaya çıktı. Sarı-kırmızılıların direkt olarak Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak olmasını önemli bir avantaj olarak değerlendiren golcü oyuncunun, İstanbul’a da çok sıcak baktığı öğrenildi.

Eşi ve çocuklarıyla yaşamını sürdürmesi açısından İstanbul’u ideal bir destinasyon olarak değerlendiren futbolcunun, aradıkları her şeyi bulabilecekleri metropolde bulunacak olmaktan dolayı da Galatasaray’a yakın olduğu belirlendi.

2016-17 sezonunda Monaco formasıyla Kadıköy'de Fenerbahçe’ye karşı forma giyen ve bir de gol atan Radamel Falcao’nun, İstanbul ile ilgili o günden beri izlenimlerinin çok iyi olduğu kaydedildi.

Skorer