Galatasaray’ın Gençlerbirliği maçında attığı ilk golden sonra Ryan Donk’la beraber Radamel Falcao, Henry Onyekuru ve Sofiane Feghouli’nin de asker selamı vermesi dikkat çekti... maçı yayımlayan Kolombiya’dan WiNSport kanalında ise asker selamıyla ilgili bir konuşma geçti. Maçı anlatan spiker, ''UEFA, Türkiye’yi Fransa maçından sonra asker selamı nedeniyle uyarmıştı. Hatta yanılmıyorsam bir de ceza gelmişti. Falcao bunu bilmiyor olmalı!'' dedi. Maçın yorumcusu ise, ''yaşadığın ülke senin ülken olur. O ülkedeki insanların duygularını yaşarsın. Falcao ceza alacağını bile bile o selamı vermiştir. Zaten ceza verilecek de bir durum yok'' dedi.

Falcao; Sörloth, Muriqi ve Cisse'yi geride bıraktı

Bu arada Falcao 12 maçta 8 gole ulaştı... geride kalan süreçte 763 dakika sahada kalan Kolombiyalı golcü her 95 dakikada bir gol katkısı yaptı. Ligin en efektif golcüsü konusuna geldi.

Gol krallığında zirvede yer alan Alexander Sörloth 23 maçta 2051 dakika sahada kaldı. 19 gol attı. Her 108 dakikada bir gol katkısı verdi.

Alanyasporlu Papiss Cisse ise 22 maçta 1849 dakika forma giydi. 16 gol attı. Her 116 dakikada bir gol katkısı yaptı.

Fenerbahçe’de Vedat Muriqi 23 maçta 1993 dakika sahada kaldı. 13 gol attı. Kosovalı golcü her 153 dakikada bir gol katkısı verdi.

Kaynak: Fotospor