Schalke ile olan sözleşmesini 2012 Nisan ayında 4 yıl daha uzatan Farfan, toplam 14 milyon euroluk bir sözleşmenin altına imza atmıştı. Farfan'ın performansından oldukça memnun olan Schalke, Perulu yıldızının bonservis bedelini 8 milyon euro olarak belirledi. 8 milyon euroluk bonservis bedelinden düşük bir rakama Farfan'ı satmamaktan kararlı olan Schalke'nin Galatasaray'ın 6 milyon euroluk transfer bütçesini geri çevirmesine kesin gözüyle bakılıyor.

YILLIK 3.5 MİLYON EURO KAZANIYOR

Galatasaray, Schalke'yi ikna etse dahi önünde çok ciddi başka bir sorun daha bulunuyor. Schalke ile 2012 Nisan ayında 4 yıllık sözleşme imzalayan Farfan, o dönemde Alman temsilcisinden 16 milyon euro talep etmiş ancak Schalke bu rakamı 14 milyon euroya çekmeye başarmıştı. Schalke'den yıllık 3.5 mlyon euro alan Farfan'ın bu maliyeti sarı-kırmızılı yöneticilerin gözünü korkuttu.

SNEIJDER, DROGBA'YA NEYSE FARFAN'A DA ... 

Takımdaki en yüksek ücreti 4 milyon euro ile Drogba, 3.2 milyon euro ile Sneijder be 3 milyon euro ile Albert Riera'ya veren Galatasaray, Farfan'ın olası transferi için de kasasından garanti ücret olarak minimum 3.5 milyon euro çıkartacak. Sneijder'e yıllık 500 bin euroyu geçmeyecek şekilde maç başına 25 bin euro, Drogba'ya ise maç başına 15 bin euro veren Galatasaray, Farfan'a da Drogba tarifesini uygulayacak ve olası transfer durumunda kasasından maç başına 15 bin euro çıkartacak.

Olası bir transfer durumunda 28 yaşındaki Farfan'a 4 yıl karşılığında maç başı (ortalama 30 maç) 16 milyon euro ödeyecek olan Galatasaray, en iyi ihtimalle Schalke ile de 7 milyon euroya el sıkışırsa; transferin toplam maliyeti 23 milyon euroya gelecek.

ORTALAMASI 34 MAÇ! 

Öte yandan adı Galatasaray ile anılmasının ardından 'kronik sakat' yorumu yapılan Farfan'ın maç ortalamaları yorumları tam anlamıyla çöpe gönderiyor. 2004-2005 sezonunda PSV Eindhoven'da forma giymeye başladığı dönemde bu yana hiçbir sezonda tüm organizasyonlar dahil 34 maçın altına Matbet düşmeyen Perulu yıldız, kariyer rekorunu 2010-2011 sezonunda Schalke forması altında toplam 44 maça çıkarak kırdı.

Sporx