Galatasaray'ımızın 1996-2001 arasındaki tarihi başarılarında başkan koltuğunda oturan Faruk Süren, sarı kırmızılı kulübün gündemiyle ilgili çarpıcı analizler yaptı:

"Dursun Özbek zor dönemde göreve geldi. Kulübü günlük idare ediyorlar. Elbette UEFA'nın yaptırımları var ve finansal açıdan uyum sağlamamız lazım. Ancak bu iş (Özbek'in cebinden verdiği paraların hatırlatılması üzerine) böyle yürümez. G.Saray'a da büyük zarar kendisine de.

Başkanlığım döneminde yaptığım AİG anlaşması bozulmasaydı kulübün 1 milyar TL borcu olmazdı. Riva ve Florya uzun vadeli değerlendirilmesi gereken varlıklar. Kısa vadede sermaye lazım. Yönetim bulsun, biz de tartışalım. Hepsi 40'ar bin lira mı verir ya da Sportif AŞ için sermayedere, 'Sen buraya gel; 7 sene sonra ya biz senin hisselerini alırız ya da sen satarsın' mı derler onların bileceği iş...

YÖNETİM TECRÜBESİZ VE HAMZA YALNIZ KALIYOR

Hamza Hoca göreve devam etmeli ama yalnız kalmamalı. Görüyoruz işte yalnız başına... Maalesef mevcut yönetimde fazla tecrübe yok. 7 aylık süre ile bu kulübe vakıf olmak zor.

Her kulübün bir sosyal tesisi olması lazım. Evet Kalamış'ta var, Levent'teki cemiyete sadece lise mezunları girebiliyor. Galatasaray Adası sosyal tesis olabilir. Bir kısmı da işletmeye verilebilir. Geçen sene başkanlığa aday olmam için arkadaşlarımın baskısı oldu ama kabul etmedim. Yine o kavgalara mı döneceğim (gülerek)!"