Galatasaray'dan ayrılacağı iddia edilen Claudio Taffarel için Fatih Terim devreye girdi. Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da kaleci antrenörü Claudio Taffarel'in şok bir karar aldığı iddia edildi.

Brezilya Milli Takımı ile Copa America'yı kazanan ekibin teknik kadrosunda yer alan Taffarel, ailesine yakın olmak ve sadece milli takımda görev almak istediğini sarı kırmızılı kumaylara iletti. Bu gelişmenin ardından Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, devreye girdi. Tecrübeli teknik adamın, Brezilyalı antrenörün Galatasaray'da devam etmesi için ikna etmeye çalışacağı öğrenildi.

Galatasaray ile hem oyuncu hem de antrenör olarak görev alan Claudio Taffarel, 1998-2001 yılları arasında sarı kırmızılı forma altında şampiyonluklar yaşayıp, UEFA Kupası'nın kazanılmasında büyük rol oynamıştı.

(Skorer)

Kaleci mevkiinde oynayan Brezilya‘lı futbolcudur. Claudio Taffarel, 8 Mayıs 1966 tarihinde Brezilya, Santa Rosa’da doğmuştur. Tam adı Cláudio André Mergen Taffarel’dir. Altı kardeşi vardır. Alman-İtalyan kökenli Brezilya vatandaşıdır. Brezilya Milli Futbol Takımı tarihinde 101 defa ile en fazla kaleci forması giymiş oyuncudur.

19 yaşında 1985 yılında profesyonel olarak ilk forma giydiği kulüp ülkesinin Internacional takımı oldu. Ve 1990 yılına kadar bu kulübün formasını giyen Taffarel, 1990 yılında İtalya’nın Parma takımına transfer oldu. 1993 yılının sonunda başka bir İtalya takımı olan Reggina Calcio‘ya geçti. Bir sene sonra da Brezilya’ya dönerek Atlético Mineiro takımıyla anlaştı.

1998 yılında ise Galatasaray ile anlaşarak İstanbul‘a geldi. 2001 yılında da tekrar Parma‘ya transfer oldu. 2003 yılına kadar orada görev yaptıktan sonra da aktif futbolu bıraktı. Galatasaray’dan sonra ikinci kez formasını giydiği Parma’da oynarken, Empoli‘den iyi bir teklif almıştı. Empoli’ye görüşme için giderken yolda arabası bozulmuş eye uğraşırken uzun uzadıya düşünmüştü: “Artık bırakmalı mıyım? Arabanın bozulması bir işaret olabilir mi?” Arabasını tamir ettirdi ama görüşmeye gitmedi, dönüşte Parma’da manastırın hemen yanında bir restoran açtı, peynirleri İstanbul‘dan getirtti. İstanbul’u, Galatasaray‘ı hiç unutmadı; çocuklarını anadili Türkçe olan bir okula vermişti.

Galatasaray’ın 2000 yılında kazandığı UEFA şampiyonluğu ve Süper Kupa şampiyonluğunda takıma önemli katkılarda bulunmuştur. Claudio Taffarel, aynı zamanda kendisini hayır işlerine de adamıştır. Brezilyalı yoksul çocuklardan 15 tanesini evlat edinmiştir. Andrea ile evli olan Claudio Taffarel’in Claudio Andre ve Catherine adında İki tane de kendi öz çocuğu vardır.

2011-2012 sezonundan itibaren Galatasaray‘da kaleci antrenörü olarak görev yapmaktadır.

Profesyonel Futbol Kariyeri :
1985–1990 – Sport Club Internacional
1990–1993 – Parma
1993–1994 – Reggina Calcio 
1994–1998 – Atlético Mineiro
1998–2001 – Galatasaray
2001–2003 – Parma

Çalıştırdığı Takımlar :
2011 – Galatasaray (kaleci antrenörü)