Abdurrahim Albayrak, Galatasaray gündeminde yer alan gelişmeler hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Galatasaray'ın eski yöneticisi Albayrak; Tudor'dan Fatih Terim'e, Sabri'den Sneijder'e kadar birçok konuda flaş ifadeler kullandı.

Albayrak'ın TRT Spor'da yayınlanan Basın Tribünü programında yaptığı açıklamalardan Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

Taraftarla aynı dili konuşuyoruz. Tudor her maça farklı 11'le çıkıyor. Sivas Belediyespor maçından sonra gazetelere göre; devre arasında hoca oyuncuları haşlamış ve takım maçı almış. Beşiktaş maçının devre arasında ne oldu?

Bıraktığımız Galatasaray'ı istiyoruz

Alanya ve Beşiktaş maçı Galatasaray'ın hocası için son maç derseniz, Beşiktaş maçı için futbolculara bir koz olur. Oynayan ve oynamayanlar olur. Tudor'a kadar yönetimin çok hatası var. Biz bıraktığımız Galatasaray'ı istiyoruz. Üç tane kupa kaldık. Alınmadık kupa bırakmadık. Hiç kimsenin aklına gelmeyen Hamza Hoca'yı getirdim. Kendi oğluma bile ismini söylemedim. Bunlar çok ciddi işler. Kendi işinizi nasıl idare ederseniz başarılı olursun. Sadece kartvizit bastırmak için yönetime girenler var

Fatih Terim yorumu

Galatasaray'da çok ciddi bir hoca krizi var. Çok ciddi oyuncular alındı.  Fatih Terim'e Galatasaray'ın başkanı giderse, Fatih Hoca para bile konuşmaz. Ünal Aysal ilk geldiğinde hoca Fatih Terim değildi. Ali Dürüst ile baskı yaptık. Ünal Aysal'ı da suçlamıyorum. Etrafındaki arkadaşlar ona en çok zararı verenler oldu. Beni, Fatih Terim'i ve Ali Dürüst'ü bitirmek istediler. Sen neden onları dinliyorsun? Biz varken Fatih Hoca'yı göndermek istedi. Biz de, 'o yoksa biz de yokuz' dedik.

Melo, Sabri ve Sneijder sözleri

Mert Çetin mesela Arda'nın tercümanlığını bıraktı ve o dönem geldi. O zaman bir ekip oluşturmuştuk. Dünyanın en zor işlerinden biri yıldız oyuncuyu son yıllarında oynatmaktır. Son geldiğimde de bunlardan biri de Sneijder ve Sabri oldu. Sneijder'e, 'Sözleşme şimdi uzatmazsan bu senin için daha iyi olacak. Takım başarılar kazanacak ve kazancın artabilir.' dedik. Sabri'yi geri takıma aldık. Biz Eboue ile çok üstün başarılar kazandık. Melo, aslanlar gibi oynuyordu. Melo ben gittiğim gün 'Baba ben gidiyorum.' dedi. O hırs o takıma yansıyordu. Taraftarlarla bir oluyorduk ve kupa bırakmıyorduk.

Pepe ve Dani Alves transferi

O dönem çok iyi gidiş vardı ve 5-6 sene üst üste şampiyon olurduk. Biz o zaman 1-2 tane transfer yapmak istiyorduk. Fatih Hoca, Pepe'yi çok istedi. Real Madrid ile görüştük ve kabul etmediler. İlk önce kulüple görüştük. Önceden futbolcu ile görüşürdük kafasını karıştırabilirsiniz. Yıl 2015 yılıydı. Dani Alves'in eski eşi menajeridir. Bir kez maça geldi. Duygun başkanının döneminde oldu. Maçtan sonra pazarlık ettik. Sadece kendisinin komisyonu üzerinde çok sorun yaşadık. Yüzde 95 anlaşmıştık ve Dani Alves, biz yönetime devam etseydik Galatasaray'ın sağ beki olacaktı.

Yerli futbolculara haksızlık ettik

Şu an kadro son yılların en önemli kadrosu. Ayrıca bazı oyuncular çok yaşlı. Bir çoğunu ben almazdım. Çok büyük masraflar. Sabri'yi yaşlı diye gönderiyorsunuz, sağ bekte aldığınız adama bakın. Hakan Balta'yı cezalandırıyorsunuz, stoper ve sol bek sıkıntısı yaşıyorsunuz. Selçuk, Sabri, Hakan ve Burak benden bir kez para istememiştir. Biz hep yerli futbolculara haksızlık ettik.

'Sen ne hainsin dedim ve yolladım'

Florya'ya gittim, Galatasaray'da çalışan, Galatasaray'ın ekmeğini yiyen bir arkadaş, Galatasaray'ın kadrosunu, kız arkadaşının çalıştığı yere, dışarıya sızdırıyordu. 'Sen ne hainsin dedim' ve yolladım. Beni yönetimden aradılar ve 'Ben Galatasaray için doğrusu neyse onu yaparım' dedim.

Prandelli hakkında flaş yorum

Ünal Aysal'dan Allah razı olsun Duygun başkana müsaade etsin. Hamit Altıntop'a da teşekkür ediyorum. 'Biz sahada konuşmalıyız.' dedi. Prandelli, 'Takımı aslında komple yollamak lazım.' dedi. Ben de içimden, 'En kolayı seni göndermek.' dedim. Prandelli'nin öyle dediği aslanlar üç tane kupa aldı.

Melo-Riera kavgası

Melo, Riera'yı adam akıllı istediği gibi dövmüş. Riera'yı iyi bir benzetmiş. Gece 3'lere kadar o futbolcuları barıştırdık. Biz birbirimizi çok iyi anlıyorduk.  Melo'ya 3.5 milyon euro, Riera'ya 2.4 milyon veriyorum. Benim onları kazanmam lazım. Eğer şampiyon olacaksak, ben onları kazanmalıyım. Daha sonra da Ali ağabey (Dürüst) bana teşekkür etti.

Fatih Terim çok büyük haksızlığa uğradı

Galatasaray Başkanı Fatih Hoca'yı ararsa gelir. Galatasaray'ın başında bir hoca varken, 'Gelirim' demez. Fatih Hoca çok büyük haksızlığa uğramıştı. (Terim'in ayrıldığı dönem)

Tudor gönderilmeli mi?

Geç kalındı. Alanyaspor ve Sivas maçında yıldız Yasin. Beşiktaş maçında Yasin yoktu. Muslera'nın hatalı golden sonra üzüntüsü beni bitirdi. Son dakikalarda bitmek bilmeyen Beşiktaş atakları... İlk defa bir Galatasaray maçı bitsin diye dua ettim. Bir taraftan Quaresma, bir taraftan da Babel ve Gökhan Gönül geliyorlar. Sabri ve Hakan Balta'yı koysan; vallahi de bunlardan iyi oynardı.

Dursun Özbek Florya'ya çok gidiyor

Birkaç yerden başkana söylenen, 'Biz yapamıyoruz da o mu geliyor?' diye sözler duydum ve üzüldüm. Ben Galatasaraylıyım ve çok seviyorum. Çocuklarımı aşıladım ve onlar benden daha beter oldu. Böyle bir durumda Galatasaray'a hizmet etmekten kimse kaçmaz. Dursun Özbek ile kısa bir dönem çalıştım. Çok önceden seçim ile ekibini yenilemesi gerekiyordu. Tek başına hepsine yetişemezsiniz. Galatasaray'ın başkanı her gün idmana gitmez. Olmaz, olmamalı! Galatasaray'ın başkanı bizim kamp yaptığımız otele gelmez. Florya'ya çok gidiyor. Başkanın ulaşılmaması ve futbolcular ile yüz yüze olmaması lazım.

Tudor yorumu

Devre arasını da beklemek olabilir mi? Olabilir. Yönetimin, çok iyi bir karar vermesi lazım. Galatasaray'ın antrenörü futbolcularına nasıl satar? 'Atmosferden çok etkilendiler.' diyor. Liverpool'da biz 0-0 kaldık ve tribünlerde sanki deprem oluyor. Ben bugüne kadar böyle bir şey duymadım. Hiçbir antrenörün böyle bir hakkı yok.

Abdurrahim Albayrak Cenk Tosun hakkında konuştu

Cenk Tosun'u biz de düşünüyorduk. Olağanüstü kendini geliştirmiş. Allah yolunu açık etsin. Galatasaray bu değil! İkinci yarı son 30 dakika yoktu. Biz de bunları yapıyoruz. Beşiktaş bizim sahamıza gelince sanmıyorum Şenol Güneş böyle açıklaması yapsın. Kendini hiç suçlamıyor ve oyunculara suç atıyor. Tudor iyi bir çalıştırıcı ama oyun okumada benim gözümde 'sıfır'

Abdurrahim Albayrak o maçları anlattı

Antalya maçı çok enteresan maçtı. Bizim eski futbolcumuz bize gol attı. Biz de son dakika golü yedik ve ben çıldırım, orada yığıldım. Kasımpaşa maçında 2-0 mağlup olarak ilk yarı bitti. Soyunma odasında prim açıkladım. Elim, ayağım titriyor zaten. Duygun Yarsuvat ile seyrediyordum. Kulübenin arkasındayım ve ben çıldırıyorum. O sırada ben düşmüşüm.12'ye 23 tansiyon çıktı. Allah beni korudu. Bu derbide de cidi bir sıkıntı yaşadım. 5-1'lik Başakşehir maçını Rize'de seyrettim. Orada birkaç kişiyi bayağı bir hırpaladım. Kapı falan kırıldı. Beşiktaş maçında daha çok üzüldüm. Beşiktaş maçının son 30 dakikası faciaydı. Şansımıza 5-6 olmadı...

Lucescu sözleri

Galatasaray'ın başında Tudor var ve Lucescu'ya gidiyor. Çok hata var. Tudor'a güvenmişsin, Lucescu'ya gidiyorsun. Böyle tuhaf tuhaf şeyler. Hiç kimsenin görmediği, duymadığı, bilmediği şeyler oluyor. Herkeste bir suskunluk ve panik var. Bir araya gelmemiz lazım. Bize ne oldu?

Abdurrahim Albayrak: Satılacak bir şey kalmadı

Satılacak her şey bitti. Satılacak bir şey kalmadı, üzülüyorum. Geçmiş başkanlar ve yöneticiler çok çileler çektiler. Galatasaray'ı birilerinin toparlaması lazım. Galatasaray'ın kadrosu hakikaten son yılların en iyi kadrosu. Bu kafa yapısının değişmesi lazım. Eskilere Galatasaray'a hiç hizmet etmemiş gibi bakarsanız... Dün yine 10 yabancı ile başladı.

Abdurrahim Albayrak: 'Sneijder geldi...'

Sneijder geldi, 'Her gelen hoca farklı taktikle geliyor. Böyle şey olur mu?' dedi. Tudor'u gönderirsiniz, çok daha vasıfsız birini getirirsiniz daha kötü olur. Benim dostluklarım hep mezara kadar oldu. Ben insanı seversem candan severim. Fatih Hoca ile iyi ve kötü günümüzde beraber olduk. 

Albayrak'tan Kadıköy'de şampiyonluk ve 6-0 açıklaması

Fenerbahçe maçında oradaydım. Cüneyt Çakır düdük çaldı ve bitti sanıp sahaya girdik. 30 saniyede şampiyon oluyorsunuz, 30 saniyede şampiyonluğu kaybediyorsunuz. Alex'in kullandığı kornere, Volkan kafa atsa; şampiyonluk gidebilirdi. Hep 6-0'dan gidiyorlar ama biz orada da şampiyon olduk. Son maçta da bizi Fenerbahçe burada yenebilirdi. Yine kötü oynadık ve hocanın hatası. Başkanı da eleştirme halim yok. Tudor'a yardımcı olmaları lazım.

Albayrak sordu: Donk nerede?

Biz son dönem geldiğimizde devre arası tranfer yapmadık ve 5.5 milyon euro tasarruf ettik. Donk diye biri aldık. Şu an Donk nerede? Bir sürü para verilmeye devam ediliyor. Fatih Hoca geldi; Selçuk banko 11'de oynar mı, oynamaz mı? Emre Çolak bedava gitti. Şimdi nerede? Rodrigues çıktı ve Beşiktaş şahlandı. Bizim Bruma gibi ne yapacağı belli değil. Sen onu çıkarıyorsun.

Arda Turan ve Belhanda yorumu

Arda Turan  benim okuduğum kadarıyla Londra'da derbi seyretmiş. İnşallah da Arsenal'e gider. Ben de tabii Galatasaray'a isterim. Şu an yüklü bir bonservis bedeli vardır. Biz Sneijder'e 5.5 milyon euro veriyorduk ama keşke olsaydı. Belhanda; İnsan hiç mi oynamaz, kıpırdamaz. Ben Galatasaray'ı tanıyamadım.

Fatih Terim hakkında dikkat çeken söz

Şu anda Türkiye'de 1 tane UEFA Kupası vardır ve onu da Fatih Terim almıştır. Bir başkası alırsa, o zaman onu da konuşuruz.

Tudor ile yürümeyecek

Şu anda bu puanları da Tudor topladı. Talihsiz bir demeç vermenin ürünleri bunlar. Bunları vermemek lazım. Bana da Prandelli ile ilgili konuştular. Bunlar tecrübe. Bunları eğer siz zamanlamaya geçiremezsiniz bedelini ağır ödersiniz. Görünen o ki Tudor ile yürümeyecek.

Adebayor hakkında ilginç yorum

Beşiktaş'ın çok iyi bir gidişatı var. Porto maçında çok keyif aldım. Hakikaten muhteşem oynuyorlar. Şampiyonlar Ligi maçlarının arifesinde biraz zorlanıyor. Beşiktaş iki kulvar; Galatasaray da tek olduğu için şanslı. Başakşehir de bu hafta oynayacağı maça bağlı. 40 yaşında santrforlarını tutamadık. Bizim bildiğimiz yaşı 36! (Adebayor)

Albayrak'tan çarpıcı yorum

Esas yanlış Türkiye'ye yapıldı. Fatih Terim kalsa belki de Dünya Kupası'ndaydı. Öbür konulara fazla karışmak istemiyorum. Bir maçtan sonra hakikaten beni rahmetle anabilirsiniz. Şoförümün elinde sürekli dil altı. Ben Galatasaray olmadan olamam.

Gomis ve şampiyonluk yorumu

Gomis'i çok seviyorum ve tanıyorum. Ben Gomis'e hayranım... Şampiyonluk adayım lider olduğumuza göre biz. Takımlar inişli-çıkışlı. Trabzonspor'un en formsuz döneminde yenildik. Fenerbahçe'nin çok ciddi transfer yapacağının duyumlarını alıyorum. Fenerbahçe kalan üç maçı iyi geçirirse herkes transfer yapar.

AJANSSPOR