Galatasaray’ın geçen sezonun devre arasında Stoke City’e sattığı Badou Ndiaye, büyük olasılıkla geri dönüyor. Transfer listesini hazırlarken UEFA’dan gelecek bütçe kısıtlamasını dikkate alan teknik direktör Fatih Terim, 1 numaraya Badou Ndiaye’yi koydu. Tecrübeli çalıştırıcının yönetime, “Ndiaye bizde çok iş yapar ve orta sahadaki problemlerimizi çözer” dediği belirtildi. Sarı kırmızılı yönetim, Terim’in bu sözlerinin ardından Senegalli futbolcuyu tekrar kadroya katmak için girişimlerini hızlandırdı.

Futbolcunun kulübü Stoke City’ye 1 yıllık kiralama teklifini gönderen sarı kırmızılı yönetim, Badou Ndiaye’ye de geçen sezon Galatasaray’a imza attığında aldığı 2 milyon 750 bin Euro’yu önerdi. Oyuncu ve kulübünün önümüzdeki hafta içinde cevabını vermesi bekleniyor. Galatasaray, UEFA’nın Finansal Fair Play Kriterleri nedeniyle transferde bir takım kısıtlamalara maruz kalacağı için yeni sezonun kadrosunu oluştururken bonservisi elinde olan futbolcuları tercih edecek. Bunun yanı sıra da kiralama yöntemine başvurulacak.

Stoke City Premier Lig’den düştüğü için Ndiaye de takımdan ayrılmak istiyor. Oynadığı tek devrede Galatasaray taraftarının gönlünü çelen 27 yaşındaki Ndiaye, geçen sezon başında Osmanlıspor’dan 12.5 milyon Euro’ya alınırken, İngiliz kulübüne 16 milyon Euro’ya satılmıştı. Galatasaray'ın listesindeki diğer üç isimse şu şekilde...

Emre Mor

Kurt Zouma

Joel Campbell

(Hürriyet)