Burak Elmas'ın öne çıkan demeçleri:

Muslera ve Torreira'nın yeni maaşı belli oldu Muslera ve Torreira'nın yeni maaşı belli oldu

"BASKETBOLDA CİDDİ BİR STRATEJİMİZ VARDI"

Basketbolda bir strateji söyledik. Bu stratejiyi uyguladık. Sevgili Erden Timur'un da desteğini alarak; Barış Nane, Turgay, Kerem yeni bir ekip, yeni bir takım kuruldu. Başarı elde edildi. Su sporlarında da aktivite gerçekleştirildi. Yüzmede, kürekte, su topunda başarılar elde etti. Pozitife gidiş oldu. Hep dikkati çeken futbol. Gelen eleştiriler futbol üzerinden oluyor. Her ne kadar söylemde Galatasaray Spor Kulübü olsa da futbol dışındaki şubelerde iyiye gidiş maalesef futboldaki başarısız geçen bir sezonun gölgesinde kayboldu.

"FATİH TERİM BANA MESAJ YOLLADI"

Burak Elmas seçimi Fatih Terim sayesinde kazandı" şeklinde yapılan eleştirileri değerlendiren Başkan Elmas, "Sanırım buna Fatih Terim de inanıyor. Bana bu ayrılıktan sonra haber yolladı arkadaşların vasıtasıyla. O da bu yoruma inanmış herhalde. Bilmiyorum onun bir analizi var mı? 'Başkanı ben getirdim, ben göndereceğim' diye mesaj yolladı. Fatih Terim'in genel kurulda kaç oyu var onun sayısını tespit etmedim. Seçimde Fatih Terim'le çalışmayacağını söyleyen zaten 1 aday oldu. Diğer adayların hepsi zaten devam edeceğini söylemişti" dedi.

"ÜYE VE TEKNİK DİREKTÖR TERİM'İ BİRBİRİNDEN AYIRDIM"

Fatih Terim'le ayrılık sürecini anlatan Burak Elmas, "ayrılık sürecinde Fatih Terim'le ilgili hiçbir negatif laf söylemedim biliyorsunuz. Saygı duyduğumu söyledim. Basit bir anlaşamama, Galatasaray'da gelecek stratejisi açısından bu profesyonel bir çalışmaydı. Üye Fatih Terim ve teknik direktör Fatih Terim'i birbirinden ayırdım. O rollerin birbirine karışmaması lazım çünkü o zaman sağlıksız bir ilişki oluyor. Üyeler kulübün sahibidir, teknik direktörler profesyoneldir. İkisini de yapamazsınız aynı zamanda. Çünkü bizim tüzüğümüzde bir madde vardır. Kulüpte profesyonel olarak görev alanların üyelikleri dondurulur. Oy kullanamazsınız" diye konuştu.

"TERİM İÇİN AYNI HİSSİYATTA DEĞİLİM"

Fatih Terim'le yollarını ayrılma noktasına nasıl geldiğini anlatan Burak Elmas, "Fatih Terim'in geçmiş Galatasaray'da yaşadığı dönemlerden çok farklı bir davranış sergiledim. Sonrasında yaptıklarıyla ilgili artık aynı hissiyatta olmadığımı söyleyebilirim. Mesaja 'hayırlısı olsun' dedim. Fatih Terim'le bizim ayrıldığımız esas yer ekip meselesiydi. Hocayla ben ilk konuştuğum zaman 'Galatasaray'da kişilere bağlı olmayan bir futbol stratejisi kurmamız lazım' dedim. Teknik direktörün ekibi olmaz, kulübün ekibi olur. Teknik direktörlerin yardımcı antrenörleri olur. Kulübün departmanları kim gelirse gelsin kurumsal akıldır. Böyle yapmazsanız her gelen teknik direktör kendine göre değişiklikler yapar. Hoca ayrıldıktan sonra ekipteki birçok arkadaş kendi istifa etti zaten, normal değil. Onlar Galatasaray'ın çalışanlarıyla, Galatasaray'da çalışmaya devam etmeleri lazım" açıklamasını yaptı.

"TERİM'E KIRGIN DEĞİL KIZGINIM"

Başkan Burak Elmas, "Fatih Terim'i görevden aldığınız için pişman mısınız" sorusuna şu cevabı verdi: Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Fatih Terim'le yolların ayrılmasının sadece saha içi sonuçlarla ilgili olmadığını dile getirdi. Başkan Burak Elmas, "Fatih Terim'e artık duygularım kırgınlıktan kızgınlığa dönmüş durumda. Başta biraz kırgınlık hissediyordum ama artık o kırgınlığı hissetmiyorum. Kızgınım, Galatasaray adına kızgınım! Bana kızmalarının Galatasaray'a bir faydası yok. Bana karşı Galatasaray'a zarar verme pahasına bir mücadele verilirse ona kızarım" diye konuştu.

(Vole)