Fatih Terim, başkanlık için ilk hamleyi 10 Ağustos’ta yaptı. Abdürrahim Albayrak’la görüştü. O görüşmede Albayrak, Terim’e; adaylığını koymasına durumunda İnan Kıraç’ın karşısına liseden bir aday çıkarmama sözü oldu.

18 Ağutos’ta ise Faruk Süren, Divan Kurulu’nda, “Dursun Özbek'i başarılı bulmuyorum. Fatih Terim’in başkanlığı uygundur” çıkışını yaptı. Bir süre Terim, İran’ın Esteghlal takımından teklif almıştı. O teklifle ilgili İran’ın Chabar gazetesi, Esteghlal yöneticisi Mohammad Hayrani’ye dayandırdığı haberinde, ''nazik teklifiniz için çok teşekkürler. Ama bu ve sonraki dönemde teknik direktörlük yapmak planlarım arasında yok. Önümüzdeki dönemde yöneticilk konusu üzerinde çalışıyorum’' ifadelerini kullandı.

Damadı Burak Elmas’ın, Dursun Özbek yönetimini bombaladığı günün ertesinde Faruk Süren dün bir kez daha, “Galatasaray’la ilgili başka planları var. Yönetici olarak dönmek istediğini düşünüyorum" diyerek ateşi ikinci kez yaktı. Terim’in bu konuda sesiz kalmasının nedeni ise tecrübeli teknik adamın doğru zamanı beklemesi. Çünkü iddialara göre Terim, Albayrak’ın yanı sıra Burak Elmas, Faruk Süren hatta Adnan Sezgin’in bile aralarında yer aldığı oldukça güçlü bir yönetim kurulu listesi için çalışıyor.

Kaynak: Fotospor