Kimse farkında değil ama Galatasaray’da Ozan Kabak, Serdar Aziz ve Muslera’nın da sakatlıkları var… Lucescu hem İsveç hem de Ukrayna maçlarında Serdar’a şans vermedi. Aynı şekilde Muslera’da başına aldığı darbe sonrasında Uruguay’ın ne Brezilya ne de Fransa maçlarında kadroda yer almadı. Ozan Kabak’ın da hafif bir sakatlığı var. Bu üç oyuncunun Konyaspor maçında yüzde 80-90 oranında oynaması bekleniyor ama az da olsa oynamama ihtimalleri ortada duruyor.  

Fernando hazır ama hangi mevki de oynayacak?

Cuma günü Konyaspor maçıyla birlikte zorlu bir periyoda girecek Galatasaray’da eksikler can sıkarken, Fernando'nun oynayabilecek duruma gelmesi teknik direktör Fatih Terim'i bir nebze olsun rahatlattı. Kuvvetlendirme çalışmalarını tamamlayan ve antrenmanların tamamında takımla birlikte yer alan Brezilyalı oyuncu, Cuma günü ilk 11'de görev alacak.

Terim’in Fernando’yu, 3-5-2’de top yapan mı, 4-2-3-1’de Selçuk’la defansın önünü kontrol eden mi, yoksa 4-1-3-2’de tek ön libero mu oynatacağı ise henüz netleşmedi.

Belhanda'nın yerine Feghouli

Kayserispor maçında sergilediği performansla teknik heyetten tam not alan Sofiane Feghouli, Konyaspor maçında takımın en önemli kozu olacak. Terim’in Cezayirli oyuncuyu değişik şekillerde kafasında oynattığı, Onyekuru’nun yanında forvette, kanatta ve 10 numara olarak oyun kurucu olarakta düşündüğü de gelen bilgiler arasında. Belhanda’nın sakatlığında Terim’in, Feghouli’yi oyunun merkezine koymayı düşündüğü ise gelen bilgiler arasında.

Eren Derdiyok'ta son durum!

Konyaspor maçı öncesinde Terim için varsa yoksa Eren Derdiyok… bu kadar sakatın arasında Eren’in iyileşmesi ve forma giymesi için özel istekte bulunan tecrübeli teknik adam Eren’in yüzde olan oynama ihtimalinin yüzde 60-70’e çıkması durumunda şans verecek.

Linnes hazır

Yoklar arasında göreve hazır isimlerden birisi de Linnes… Noreveçli oyuncu görev verilmesi durumunda asıl mevki olan sağ bekte de oynayama hazır. Sol bekte oynamaya da hazır. Linnes görev verilmesi durumunda sağ önde forma giymenin de kendisi için sıkıntı olmayacağını teknik ekiple paylaştı.

Celil'le sürpriz olur mu?

Terim’den Konyaspor karşısında forma bekleyen isimlerden birisi de Celil Yüksel. İyileşen Fernando’yu, sakatların varlığı nedeniyle Selçuk’un yanına 8 numaraya atmayı planlayan Terim, idmanlarda Celil’i ön libero olarak kullandı. Taktik çalışmalarında zaman zaman Fernando’nun yanına koydu. Celil’in performansı Terim tarafından umut verici olarak düşünülüyor.

Kaynak: Fotospor