Galatasaray, zirve derbisinden 2-0'lık galibiyetle çıktı. Sarı-kırmızılılar, ilk golünü 23. dakikada Fernando ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta Nagatomo'nun pasında altıpasta topla buluşan Fernando, skoru 1-0'a getirdi. Brezilyalı yıldızın golüyle birlikte Galatasaray kulübesi çılgına döndü. 

Kulübede büyük sevinç yaşanırken Fatih Terim ise kenarda adeta kendinden geçti. İmparator'un sevinirken havaya zıpladığı görüldü.Galatasaray, mücadelenin 66. dakikasında penaltı kazandı. Dusko Tosic kırmızı kart görürken topun başına Bafetimbi Gomis geçti.

Fransız yıldızın penaltı vuruşunu yapacağı o anlarda Fatih Terim, yeşil sahaya arkasını döndü. Gomis'in şutu direkten dönerken Fatih Terim'in tepkisi de ortaya ilginç anlar çıkardı.Karşılaşmada son anlar oynanırken Beşiktaş'ın geliştirdiği atakta Fernando Muslera, Talisca'nın kafa vuruşunu tek elle kurtardı. 

Uruguaylı file bekçisi riske girerken bu kararı, İmparator'u çileden çıkardı.Şutun çekildiği anlarda Fatih Terim, o pozisyonu dikkatle takip etti.Muslera'nın kurtarışı sonrasında sinirlenen tecrübeli çalıştırıcı, kulübeye döndü.Yardımcılarına "Ne yapıyor?' şeklinde işaretler yaptığı görülen Terim, sonrasında ise ellerini havaya kaldırdı. 

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fatih Terim, "Rakipleriniz kazandığında işler daha zor oluyor. Gerilim ve stres oluyor. Öyle bir yerde yürüyorsunuz ki en ufak takılmanızda pozisyon değişikliği, hatta şampiyonluğu kaybetmeniz muhtemel."

"Bu maçları oynamak kolay değil ama bugün maçın ve futbolun hakkını verdik. Emeğimizi, alın terimizi, ruhumuzu ortaya koyduk. Dualarımız kabul oldu. Daha çok da atabilirdik. Sonuna kadar hak ettik." diye konuştu.