Sezon başında Galatasaray'la sözlesmesini 1+1 yıl uzatan Ryan Donk'la ilgili karar alındı.Fatih Terim yeni sezonda Hollandalı yıldızı kadroda düşünmediğini Sarı Kırmızlı yönetime bildirdi.

(Takvim)

Ryan Donk kimdir? İşte Donk'un hayatı ve Futbol kariyeri. 

1986 yılında Amsterdam'da doğan Ryan Donk, profesyonel kariyerine SC Neerlandia altyapısında başladı. 7 sene burada forma giyen Ryan, 1999 yılında AVV Zeeburgia takımına transfer oldu. İlk profesyonel sözleşmesini Hollanda Ligi'nin RKC Waalwijk takımıyla 2005 yılında imzaladı. 2005-2006 sezonunda savunmada hızı,tekniği ve gücüyle PSV Eindhoven, AZ Alkmaar, AFC Ajax ve FC Barcelona'nın dikkatini çekti.

AZ Alkmaar

Sezon sonunda sözleşmesinin bitmesiyle defansının önemli oyuncularından Joris Mathijsen'i Hamburg'a satan AZ Alkmaar'a imza attı. Donk forma giydiği bu süreçte Shota Arveladze, Danny Koevermans ve Mousa Dembélé gibi futbolcularla birlikte antrenman şansı yakalasada beklediği kadar forma şansı bulamadı. AZ Alkmaar'da 2006 ile 2008 yılları arası forma giyen Donk, bu süreçte 42 maçta forma giydi ve 1 gol kaydetti.

West Bromwich

31 Ağustos 2008'de West Bromwich'a kiralanan Donk, ilk maçına 21 Eylül 2008'de deplasmanda oynanan ve 1-0 kazanılan Middlesbrough maçıyla çıktı. Bu takımda sadece 13 maçta forma giydi.

Club Brugge

Donk, 2009 senesinde Belçika'nın en köklü ekiplerinden Club Brugge'a transfer oldu. Oyun stili olarak Jaap Stam'a benzetilen Ryan Donk, bu takıdmda forma giydiği 4 yıllık bu süreçte 140 maça çıktı ve 11 gol kaydetti. Ayrıca takım kaptanlığını yaptı.

Kasımpaşa

Haziran 2013 tarihinde ise 2 milyon euro bonservisle Kasımpaşa ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. İlk maçına 17 Ağustos 2013 günü Kardemir Karabükspor maçında çıktı. Genllikle Yalçın Ayhan ile savunmanın göbeğinde görev yapan Donk, ilk golünü ise 16 Eylül 2013 günü Fenerbahçe'ye attı. 6 Ekim 2013'te ise Elazığspor'a attığı 2 gol ile dikkat çekti. 15 Aralık 2013 günü ise Beşiktaş maçında sahaya atılan ikinci topu eline alarak Hugo Almeida'nın ayağındaki topa fırlattı ve bu pozisyonun ardınan Kasımpaşa maçı 2-1 kazandı. Maçın ardından ise bu maçın tekrarlanmasına karar verildi. Telafi maçında Beşiktaş 3-0 galip geldi. Sezonun 2. yarısının ilk 3-4 haftasında ise sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

Donk: Aklımda Her zaman Sarı Kırmızı renkler vardı

Galatasaray’ın Kasımpaşaspor’dan transferi Ryan Donk imzayı atar atmaz, GSTV’ye özel açıklamalarda bulundu. Galatasaray’a transfer olmayı profesyonel tercihten öte yürekten istediğini söyleyen Donk, “Kasımpaşa antrenmanlarına giderken, hep TT Arena'nın yanından geçiyordum. Onun için stadımızı her gün görme şansım oluyordu. Ne kadar büyük bir camia olduğunu, ne kadar büyük bir kulüp olduğunu, her seferinde anlayabiliyorsunuz. Maç günleri, taraftardan, o taraftarın heyecanından, taraftarın takıma olan bağlılığından, sarı kırmızı forma giymelerinden ötürü ne kadar mutlu olduklarını, ne kadar gurur duyduklarını anlayabiliyorsunuz” diye konuştu.