İşte Fatih Terim'in açıklamaları...

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERİ KAZANMIŞ OLABİLİRİZ"

Sarı-kırmızılı takımın iyi oynadığını belirten Fatih Terim, "Belki bugünü kaybettik ama önümüzdeki günleri kazanmış olabiliriz. Maçtan evvel basın toplantısında küçük küçük mesajlar vermiştim. Keşke kaybetmeseydik ama bu oyun, bu istek, bu seviyede bu kadar mücadele, açıkçası beni memnun etti. Gördüğüm kadarıyla Galatasaraylılar da memnun etmiş." dedi.

"BUGÜN, BUNDAN SONRAKİ İYİ GÜNLERİN..."

Gruptaki durumu değerlendiren Fatih Terim "Elimizdeki bu avantajı artık kullanmalıyız. PSG ve Real Madrid ile oynamak kolay değil. Ancak bunların özgüveni bizim diğer maçlarımıza yansıyacaktır. Açıkçası topu yere indirdiğimizde ve de hareketli oynadığımızda çok önemli işler yaptık. Golü de bulabilirdik. Diğer golleri de yiyebilirdik, adaletten de şaşmayalım. Bu istek, bu oyun ve yüksek seviyedeki tempo... Analizlerimize göre bazı şeyleri değiştirdik, doğru karar vermişim. Beklerimizi kurtarmak için 3'lü oynamalıydık. Takım bütünlüğünü de sağladık. Büyük oyuncularla oynuyorsunuz, inanın bana kolay değil. Bu kadar istemek ve gereğini yapmak kolay değildi. Bugünü, bundan sonraki iyi günlerin habercisi olarak görüyorum." diye konuştu.

"BU MÜCADELE TAKDİR EDİLMELİ"

Basın toplantısında konuşan Fatih Terim "Son çeyreği saymazsak, bugüne kadar oynadığımız en iyi oyun. PSG'ye karşı verilen mücadelenin takdir edilmesi inancındayım. Filmin geri kalanında az çok neler olabileceğini gösterdik. Dün zaten minik minik anlatmıştım, çok şükür haksız çıkmadık. Bazı şeyler yerine oturdukça, çok daha keyifli maçlar olacak. Seri'nin şutu gol olsaydı, UEFA'da jenerik olabilirdi. İkinci yarıdaki oyun bize ışık verdi. Öyle bir kadro ki, giren, çıkan, gelemeyen, kalibreleri çok yüksek ve büyük oyuncular. En kötü berabere de bitirebilirdik ama bize kalan iyi böyle oynadığımızı hatırlamak olacak." dedi.

"DEĞİŞİK ŞEYLER OLABİLİR"

Bundan sonra 3'lü savunma ile devam edip etmeyecekleri hakkında sorulan soru üzerine Terim "Bundan sonra maçına göre çok değişik şeyler olabilir. İki bekimizden daha fazla yararlanmak istedik. Ayrıca PSG'de ileride tutulması çok zor isimler var ve onları kapatmak istedik. Doğru da oldu. Bundan sonra da böyle oynayabiliriz. Formasyon, numaralar çok da önemli değil." ifadelerini kullandı.

"TUCHEL'E TEŞEKKÜR EDERİM"

Thomas Tuchel'in "Galatasaray bizi yordu, maçın sonlarına doğru sahada Galatasaray'lı 2,5 metrelik adamlar görmeye başladım" sözlerinin hatırlatılması üzerine Fatih Terim "Thomas Tuchel'i tebrik ettim. Dün benim için söylediği sözler için de kendisine teşekkür ettim. Tuchel genç ve çok yetenekli bir hoca. Ayrıca çok olgun insan. En beğendiğim tarafı, gelişimine çok büyük önem veriyor. Büyük bir takımın başında. Onun güzel sözleri için teşekkür ediyoruz. Bunlar bizim için iyi şeyler. Genel skorlara da baktığımızda her an, her şey olabilir. Kaybetmemek önemliydi ama böyle oynayın kaybedin gibi bir yaklaşım olabilir. Galatasaray taraftarları da çok mutlu. PSG'yi kupanın favorilerinden görüyorum. Tuchel'e teşekkür ediyorum. Paris'te görüşeceğiz inşallah." dedi.

"REAL MADRİD MAÇI ÖNEM KAZANDI"

Bundan sonraki iki Real Madrid maçının oldukça kritik hale geldiğini belirten Terim "Real Madrid maçı şimdi daha fazla önem kazanmaya başladı. Onlar da bir başka büyük takım. Bizim kaybedeceğimiz herhangi bir şey yok. Çıkıp daha iyi nasıl oynarız, daha dikkatli nasıl oluruz bunlara bakacağız. Kimseden korkmadan, çekinmeden oynamayı kendine prensip edinmiş bir takımız. Geçen 1,5 yılda da böyle yaptık. İstatistiklerde de çok çarpıcı şeyler görmedim, her şey dengedeydi." açıklamasını yaptı.

(Sporx)